Hlavní obsah

Liberec je po úchvatném obratu novým lídrem! Spartu srazil hattrickem její bývalý hráč

Praha
Aktualizováno

Střídání v čele tabulky po 18. kole Tipsport extraligy! Hokejisté Liberce předvedli skvělý obrat a ze stavu 1:3 nakonec slaví výhru 5:3, čímž o bod předstihli do té doby vedoucí Spartu. Ta jako jediná ve středu nevyužila domácího ledu, Mladé Boleslavi po přestřelce a hattricku bývalého útočníka Pražanů Michala Vondrky podlehla 3:5. V dalších zápasech Litvínov vyhrál Podkrušnohorské derby přesvědčivě 7:2 a mistrovská Kometa Brno zdolala Pardubice 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Petr Jelínek (vlevo) a Tyler Redenbach z Liberce se radují.

Článek
Fotogalerie

Liberec doma válí, před svými fanoušky bodoval už poosmé v řadě. Zlínským sice báječně vyšlo druhé dějství, v němž třemi trefami otočili skóre na 3:1, ale v úvodu závěrečné třetiny smetla hosty smršť. Bílí Tygři v rozmezí dvou minut a 36 sekund skórovali rovněž třikrát a strhli vítězství na svoji stranu, vítězný gól si připsal kapitán týmu Petr Jelínek. Výhru pečetil v předposlední minutě střelou do prázdné branky při hře Ševců bez gólmana Redenbach. Zlín potřetí za sebou nebodoval.

Ještě o gól více viděli diváci na stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Podkrušnohorské derby s Karlovými Vary bylo sice v první polovině poměrně vyrovnané, ale stav 3:2 zlomily přesilovky litvínovského celku. Proměnil hned čtyři v řadě a výsledkem byla jednoznačná výhra.

To v Brně čekali fanoušci na úvodní gól až do druhé půle zápasu. Kometa i s novou posilou, americkým obráncem Nicholasem Schausem, který v minulosti hrával extraligu právě za Pardubice, se nakonec v prostřední části hry dvakrát prosadila. Brankář Karel Vejmelka nepustil ani jednu z 28 střel Východočechů a připsal si premiérové čisté konto v této sezoně.

Sparta neuhájila vedoucí příčku v tabulce proti Mladé Boleslavi. Bruslařskému klubu se přitom na ledě Pražanů dlouhodobě nedaří, prokletí však ve středu po sérii sedmi porážek díky povedenému finiši zlomili. Lví podíl na tom měl někdejší sparťan Michal Vondrka, jenž svému bývalému klubu vstřelil tři góly včetně toho vítězného.

Hokejová Tipsport extraliga - 18. kolo:
Liberec - Zlín 5:3
Branky: 2. a 42. L. Hudáček, 43. Ševc, 45. P. Jelínek, 59. Redenbach - 23. Kubiš, 30. Řezníček, 33. Popelka
Litvínov - Karlovy Vary 7:2
Branky: 3. Gerhát, 6. Válek, 19. Trávníček, 36. Petružálek, 39. V. Hübl, 45. Mikúš, 55. Jurčík - 17. Kovačevič, 31. Flek
Kometa Brno - Pardubice 2:0
Branky: 31. Malec, 38. Zaťovič
Sparta - Mladá Boleslav 3:5
Branky: 25. Košťálek, 32. A. Kudrna, 34. Ouellet-Blain - 18., 58. a 60. Vondrka, 28. Pabiška, 45. Bernad

Reklama