Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 2:3 SNPlzeň zlomila v Pardubicích sérii porážek, nájezdy rozhodl Němec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Holland 1 : 0
10. Preisinger 1 : 1
14. Allen 1 : 2
18. Poulíček 2 : 2
65. Němec (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Plzně vyhráli na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli po čtyřech porážkách v řadě. Pardubice naopak potřetí za sebou padly. Góly v zápase 19. kola padaly pouze v první třetině, od té chvíle se činili zejména brankáři, a tak zápas dospěl až k nájezdům. Bonusový bod zařídil Plzni v sedmé sérii penalt Vojtěch Němec.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl, Tomáš Rolinek z Pardubic a Jakub Kindl z Plzně.

Článek

Až do deváté minuty se hrál opatrný hokej, ale gól Hollanda od modré čáry všechno změnil. Plzeňští při něm neúspěšně reklamovali postavení hráče v brankovišti, nicméně za necelou minutu dokázali srovnat, když se zblízka trefil dorážející Preisinger. Domácí Kusý následně označkoval jen břevno, a tak osamocený Allen otočil stav ve prospěch Škody.

Plzeň byla střelecky výrazně aktivnější, ale Dynamo dokázalo z minima šancí vytěžit vyrovnávací gól. V závěru první třetiny skončila ve Frodlově brance šikovná teč Poulíčka. To byla však na dlouhou dobu poslední gólová radost v hale. Ve druhé třetině ani jedna branka nepadla, i když šancí bylo k vidění dost.

Vedení mohl Pardubicím vrátit Treille, jenže ve stoprocentní šanci minul branku. Kacetla zaměstnala střela Stacha, kdy musel zasáhnout lapačkou. Domácí brankář měl o poznání více práce, ale Plzeň nedokázala svou převahu zúročit, přestože měla na rozdíl od soupeře k dispozici dvě přesilovky. S remízovým stavem nepohnul ani dorážející Kracík, který ztroskotal na Kacetlovi.

Ve třetí třetině se obě mužstva zaměřila hlavně na obranu a dlouho se hrálo bez větších příležitostí. Pardubice nezahrozily ani při své první přesilovce v utkání. Až po deseti minutách měl velkou šanci plzeňský Němec, ale chybu v pardubické obraně nepotrestal. Dynamo mohlo rozhodnout v závěru, ale Dušek svou šanci spálil a při následné přesilovce úřadoval Frodl. V oslabení provětral Kacetla také ujíždějící Straka.

Zápas za stavu 2:2 dospěl do prodloužení, do kterého si Pardubice přenesly 50 vteřin přesilovky čtyři na tři. Výhodu však nevyužily a stejnou možnost poté dostala i Plzeň. Hosté byli sice nebezpečnější, ale ani oni nájezdy neodvrátili.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. náj. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Holland (Trončinský, Marosz), 18. Poulíček (Čáslava, Mandát) - 10. Preisinger (Čerešňák, V. Němec), 14. Allen (Eberle), rozhodující nájezd V. Němec. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8084.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Holland, Děrvuk, Hrabal, Čáslava - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.
Plzeň: D. Frodl - J. Kindl, Jones, Vráblík, Čerešňák, Allen, Kaňák - Gulaš, Kracík, P. Straka - V. Němec, Nedorost, D. Kindl - Kratěna, Preisinger, Stach - Eberle, Kodýtek, Indrák. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín