Hlavní obsah

Gól 68 sekund před koncem? Super, pobavila Rosandiče symbolika s Jágrem

Byla to lopota, ale domácí extraligová premiéra Vladimíra Růžičky na střídačce Mountfieldu HK nakonec dopadla úspěšně. Hokejisté Hradce Králové zlomili Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě 2:1 v prodloužení.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec gólu v prodloužení Mislav Rosandič (uprostřed) z Hradce Králové oslavuje se spoluhráči vítězství nad Kladnem.

Článek

„Denda (Denis Godla) je můj vrstevník. Hráli jsme spolu v osmnáctkách i dvacítkách. Chytal výborně a těžko se ho překonávalo. Naštěstí jsme to tam dotlačili takovou šmudlanicí," oddechl si po své vítězné trefě obránce Mislav Rosandič. Zápas ukončil 68 sekund před koncem prodloužení a symbolické číslo s legendárním Jágrem slovenského beka pobavilo.

„To jsem vůbec nevěděl. Super," smál se. Radost měl dvojnásobnou, vždyť Růžičkovi zařídil úspěšný debut před hradeckými fandy. Bývalý reprezentační kouč byl v aréně sledovaným objektem, příznivce Východočechů totiž rozděloval.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna, Petr Zámorský z Hradce Králové a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Někteří jeho příchod vítali, jiní zase odmítali. Před devíti dny při duelu se Zlínem vyvěsili příznivci v kotli dokonce velký transparent s nápisem Martinec = Hradec, Růžička = konec. Na žádné negativní choreo ale v úterý nedošlo. Rachot byl však v hale pořádný. Vyprodané tribuny už při nástupu týmů na hrací plochu aplaudovaly Jaromíru Jágrovi, který vyjel na led z hráčů jako poslední.

„Diváci byli skvělí. Tleskali, nepískali, ohromný rozdíl mezi Hradcem a Boleslaví. Jenom škoda, že jsem nepředvedl lepší show," posteskl si 47letý veterán.

Jinak byla ovšem jeho tvář plná smutku. Rytíři orazítkovali třikrát tyč, ve třetí třetině udeřili díky Austinovi a ještě v 57. minutě drželi těsný náskok. Přesto počtvrté v řadě v extralize padli.

Foto: David Taneček, ČTK

Richard Nedomlel z Hradce Králové (uprostřed) v potyčce s Jaromírem Jágrem (třetí zprava) z Kladna.

„Děláme chyby, hlouposti, Dali jsme jim zbytečnou přesilovku, kdy nevyhodíme puk na modré čáře na tři pokusy. Taková naše nevyzrálost v daných situacích, že jim to předložíme na talíři," mrzelo Jágra, jenž stejně jako minule s Třincem nebodoval.

Reklama

Související témata: