Hlavní obsah

Po ostudě padaly hlavy. Majitel Vítkovic vyhodil trenéry, hráče čeká pokuta

Po ostudě došlo na rázné kroky. Hokejisté Vítkovic jsou bez trenérů. Majitel klubu Aleš Pavlík po dnešním debaklu v 25. kole extraligy v Karlových Varech 1:9 odvolal Jakuba Petra a Pavla Trnku. Vítkovice prohrály šest zápasů v řadě a v tabulce jsou předposlední.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Volání vítkovických fanoušků bylo vyslyšeno.

Článek

"Hráči za výkon v utkání ve Varech obdrží trest v podobě interní klubové pokuty. Trenérskou otázku momentálně velmi aktivně řeším rovněž a o jejím definitivním řešení bude v nejbližších hodinách rozhodnuto. V každém případě bude v Hradci Králové vést tým nová trenérská dvojice," uvedl Pavlík v prohlášení na klubovém webu.

Mužstvo povedou v nedělním zápase v Hradci Králové trenéři Mojmír Trličík a Rostislav Klesla, kteří tým dočasně převezmou. Pavlík se zároveň fanouškům i partnerům klubu omluvil za výkony týmu.

"Další kroky, ať už v otázce trenérské složení, či další novinky a změny, oznámí klub v průběhu nejbližších dní," uvedly Vítkovice na svých oficiálních stránkách.

Trenéři i hráči dostali od Pavlíka ultimátum ve středu, kdy avizoval případné radikální změny po nadcházejících dvou zápasech. Nevydařené vystoupení na západě Čech jej přimělo zareagovat hned.

"Jsem rozhořčený. A jsem také naprosto zklamaný, při vědomí, kolik úsilí, energie a peněz vkládám do toho, abych zachránil Vítkovice a zachránil pro Ostravu extraligový hokej. Pak všichni vidíme zápas, jako byl ten v Karlových Varech..." uvedl Pavlík, podle nějž výkon mužstva neodpovídal vážnosti situace.

Vítkovice mají aktuálně náskok šesti bodů před posledními Pardubicemi, které ale odehrály o dva zápasy méně. "Takto se za Vítkovice a o extraligové bytí nebojuje, v žádném případě. Proto jsem nucen, navzdory mému předchozímu vyjádření z tohoto týdne, přistoupit k radikálním řezům už nyní," vysvětlil Pavlík.

Reklama

Související témata: