Hlavní obsah

Sparta prohrála šlágr a už vede jen o bod. Kladno slaví, Gulaš zářil při obratu Plzně

Praha
Aktualizováno

Šlágr 28. kola hokejové extraligy ovládl Liberec, který doma smetl díky hattricku Radana Lence vedoucí Spartu 4:1 a v tabulce se jí přiblížil na rozdíl jediného bodu. Mladá Boleslav uhájila o bod čtvrtou příčku, přestože prohrála v Olomouci 2:3 po samostatných nájezdech. Na záda jí ale dýchá Plzeň, která po obratu jasně porazila Litvínov 6:2. Kladno i bez Jaromíra Jágra zdolalo doma Hradec Králové 3:1. V duelu týmů bojujících o elitní desítku porazil Zlín v prodloužení Vítkovice 3:2. Poslední Pardubice v hodně divoké přestřelce s Karlovými Vary nakonec prohrály 5:6 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radan Lenc z Liberce během zápasu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Liberec porazil Spartu i potřetí v sezoně a už potřinácté v extralize nepohrál v základní hrací době. Hrdinou utkání se stal autor hattricku Radan Lenc. Premiérovou trefu zaznamenal liberecký forvard Jiří Průžek, který v létě překonal rakovinu.

Pátá Plzeň prohrávala už po 39 sekundách, ale rychle nastartovala obrat, při němž se blýskl především kanonýr Milan Gulaš (2+2). Západočeši čtyřikrát skórovali z přesilové hry a potvrdili, že na Litvínov umí. Porazili ho podeváté z posledních deseti vzájemných zápasů. Verva předtím získala s koučem Vladimírem Kýhosem devět z dvanácti možných bodů. K nim ale měla tentokrát daleko.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Pavel Musil z Olomouce a Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav uhájila před Plzní čtvrtou příčku, přestože prohrála v Olomouci, kterou předtím dvakrát porazila. Hanáci vedli o dva góly, ale pak dvěma trefami srovnal Žiga Jeglič. Druhou z nich zaznamenal třicet sekund před třetí sirénou. Zápas dospěl do samostatných nájezdů, které v sedmé sérii rozhodl Petr Kolouch.

Šesté Karlovy Vary vyhrály počtvrté za sebou, ale zápas v Pardubicích měl mimořádně dramatický průběh. Hosté si nejprve vybudovali náskok 3:0, jenže na začátku třetí třetiny prohrávali s posledním týmem 3:5. Západočeši si ale vynutili prodloužení, v němž rozhodl Ondřej Beránek. Dvakrát se za hosty trefili Tomáš Rachůnek a Vojtěch Polák.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu proti Pardubicím.

Kladno si připsalo důležité tři body v boji o elitní desítku. Především díky dvěma gólům Ladislava Zikmunda porazilo Mountfield, který zaznamenal třetí porážku za sebou. Rytíři vyhráli podruhé z posledních sedmi utkání.

Vítkovice vyhrály oba zápasy pod trenérem Mojmírem Trličíkem, ale jejich rodící se sérii utnul Zlín, s nímž bojují o elitní desítku. Ostravané v utkání dvakrát vedli, v poslední minutě ale srovnal bassebalovým způsobem Valentin Claireaux a v prodloužení zařídil Beranům bod navíc Bedřich Köhler. Zlín se tak posunul na jedenácté místo o skóre právě před Vítkovice.

Tipsport extraliga
28. kolo:
Kladno - Hradec Králové 3:1
Branky: 4., 44. Zikmund,  53. Strnad - 57. Smoleňák
Plzeň - Litvínov 6:2
Branky: 6. Straka, 7. Pulpán, 7. Němec, 19., 32. Gulaš, 30. Čerešňák - 1. Pavelka, 22. Kašpar
Zlín - Vítkovice 3:2 v prodloužení
Branka: 52. Okál, 20. Claireaux, 62. Köhler - 25. Lakatoš, 53. Mallet
Liberec - Sparta 4:1
Branka: 7.,37., 41. Lenc, 38. Průžek - 26. Řepík
Olomouc - Ml. Boleslav 3:2 v prodloužení
Branky: 6. Musil, 11. Musil, rozhodující nájezd Kolouch - 12., 60. Jeglič
Pardubice - K. Vary 5:6 v prodloužení
Branky: 24. Tybor, 24. Mikuš, 33. Machala, 35. Mandát, 41. Kusý - 1., 59. Rachůnek, 7., 22. Polák, 52. Raška, 61. Beránek

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice