Hlavní obsah

Kladno - Hradec Králové 3:1Zikmund zajistil klíčový náskok, Kladno vyhrálo

Kladno

Hokejisté Kladna porazili v utkání 28. kola extraligy Hradec Králové 3:1. Rytíři si připsali teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů i díky gólům útočníka Ladislava Zikmunda, který jim zajistil vedení 2:0. Třetí branku přidal Jakub Strnad, za hosty pak korigoval Radek Smoleňák. Východočeši zaznamenali třetí porážku za sebou, během této neúspěšné série dali dohromady jen tři góly.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost kladenských hokejistů z gólu proti Hradci Králové.

Článek

Rytíři nastoupili ve vánočních dresech. V jejich sestavě sice opětovně chyběl hrající majitel Jaromír Jágr, ale týmu už po dohodě prvoligové Slavie s Mladou Boleslaví mohl díky střídavému startu vypomoci jiný zkušený útočník a mistr světa z roku 2010 Petr Vampola.

Kladnu vyšel vstup do zápasu, když ve čtvrté minutě Zikmund nijak nekomplikoval koncovku přečíslení tři na dva a z bodu pro vhazování prostřelil Mazance. Hosté pak měli o něco výraznější náznaky šancí, jenže Godla zabránil vyrovnat Klímovi, Šaldovi i Paulovičovi.

Strážce domácí branky uhájil Kladno od pohromy i ve 28. minutě před dotírajícím Rákosem. Další šanci nedokázal zužitkovat Paulovič. Krátce po něm se výborně natlačil do zakončení Machač, ani Mazanec se ale nenechal zahanbit. Bezchybně si pak vedl také proti Stachovi, takže do závěrečné dvacetiminutovky zůstal zápas zcela otevřený.

Přesně po 42 odehraných minutách se ale poprvé v utkání vylučovalo a po O'Donnellově pokusu se z dorážky prosadil v polovině Klímova trestu na brankovišti dostatečně důrazný Zikmund. V 53. minutě pak dodal klid domácím třetím zásahem Strnad. Kladenský brankář Godla přišel o nulu až na konci 57. minuty, kdy snížil Smoleňák. Středočeši dokázali dohrát duel bez jediného vyloučení.

28. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, A. Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) - 57. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 4166.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zajíc, Zelingr - Bílek, Stach, O'Donnell - Hovorka, P. Machač, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Redlich - Hajný, T. Kaut, Melka - od 21. navíc Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Cibulskis, Rosandič, Pilař - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, K. Klíma, Červený - Paulovič, Koukal, Miškář - Rákos, Kubík, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín