Hlavní obsah

Zlín chce i přes omlazení do play off

Viktor KnapPrávo

Přes výrazné omlazení se chtějí hokejisté Zlína v extralize dostat znovu do play off. „Tím se bude měřit úspěšnost sezóny,“ připomíná trenér Ernest Bokroš. Příprava podle něj sloužila hlavně k tomu, aby se do sestavy zabudovali mladí hráči.

Článek

„Přestavovali jsme mužstvo za pochodu a nováčci potřebují nějaký čas, aby se chytili. Věřím, že to naši příznivci pochopí, a spoléhám na jejich trpělivost a podporu,“ pokračuje kouč, jehož svěřenci nesou na dresech místo Hamé znak nového partnera RI Okna.

„Naší filozofií je stavět na hráčích spjatých s městem. Proto jsme také vynaložili velké úsilí i k návratu Balaštíka, na jehož střelecké schopnosti spoléháme,“ zdůraznil generální manažer Miroslav Michalovský.

„Věřím, že Balaštík naváže na dřívější báječnou spolupráci s Leškou. Žel Martin Hamrlík a Michal Pšurný kvůli zdravotním problémům začátek ligy nestihnou,“ doplňuje zlínský kouč.

„Máme kvalitního brankáře, bojovný tým a nezkušenost mladých chceme nahradit osobní a herní disciplínou. Na té jsme stavěli v minulosti a bude naší hlavní zbraní i nyní,“ uzavřel Ernest Bokroš.

Ideální sestava: Murín (J. Čech) - M. Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, Bořuta, Ďurák, Bokroš - Záhorovský, Leška, Balaštík -I. Rachůnek, M. Čech, Okál - R. Pšurný, Balán, Kubiš - F. Čech, Mokrejš, Piluša - Brunec, Vlach.
Přišli: Balaštík (ú, Jönköping/Švéd.), Ďurák (o, Kežmarok/SR). Odešli: Novotný (o, Ústí), Horáček (o, Čechov/Rus.), Melenovský (ú, Karlovy Vary), Kašpařík (ú, Liberec), Kovář (ú, Kometa Brno).

Reklama

Související témata: