Hlavní obsah

Uzavřená kapitola? Ještě ne. Vydarený se vrací na jihu Čech do extraligy

Josef PešoutSport.czPrávo

Počátkem května oslaví slovenský hokejový obránce René Vydarený 39. narozeniny. A už v březnu k nim dostal předčasný, ale o to cennější dárek. S Motorem České Budějovice totiž postoupil do extraligy. A to v situaci, kdy jihočeský tým vyhrál s náskokem 44 bodů dlouhodobou část první ligy. Následně byla soutěž už před play off z obecně známých důvodů ukončena a Motor byl vyhlášen jejím vítězem. Vydarený se s klubem dohodl na nové smlouvě pro extraligový ročník 2020/2021!

Foto: Sport.cz

René Vydarený zůstává v Motoru

Článek

Váží si toho, že pomohl vrátit extraligu do města, kde předtím strávil osm extraligových sezon. V ročníku 2007/2008 dokonce získal s tehdejším budějovickým Mountfieldem bronz, který vybojoval i s Mountfieldem Hradec Králové v sezoně 2016/2017.

„Budějovický klub vyvíjel dlouhodobé úsilí, aby se postup podařil," říká Vydarený, pro něhož je úspěch velkým zadostiučiněním. Ještě na jaře roku 2018 totiž hrál za Mountfield Hradec Králové v extralize. A poté zamířil na jih Čech. Mohlo se zdát, že v nejvyšší soutěži tehdy skončil příliš brzy. „Myslím, že všechno bylo, jak má být. Tedy v pořádku. Jestli je pro mě extraliga uzavřenou kapitolou, to byla příliš těžká otázka," poznamenal Vydarený v průběhu právě skončené sezony. A nyní může ohlásit, že pokračuje dál!

Takovou dominanci v kariéře nezažil

Nevídaný byl budějovický náskok v čele tabulky první ligy. „Nikdy v kariéře jsem něco takového nezažil. Podobný bodový rozdíl a herní dominanci ve všech směrech určitě ne. Přestali jsme náskok ale řešit. Byl na nás vyvíjen tlak, abychom vyhráli každý zápas. Trenéři se o to snažili. V žádném případě to nebylo tak, že jsme si jeli někam zahrát," přesvědčuje o strategii klubu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Budějovický bek René Vydarený (v červeném) překonává na archivním snímku brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.

Patřil k nejzkušenějším hráčům nejen v Motoru, ale v celé soutěži. Dalo se očekávat, že usměrňoval mladší kluky, aby jim vítězné tažení nestouplo do hlavy. „Je tady velmi dobrá skupina hráčů s velkou motivací. Není nutné jim třeba něco říkat. Jak jsem naznačil, v klubu panovala velká touha po úspěchu a naší snahou bylo, abychom se zlepšovali a připravili se na každý další zápas. A tohle motto bylo snad vidět," tvrdí obránce.

Baráž? Byla neférová

Už loni ve své první sezoně v prvoligových Budějovicích po návratu z Hradce Králové zažil baráž o postup. „Byla to jiná sezona. Tvrdím, že baráž je hrozně neférová pro prvoligové celky. Museli jsme nejprve překonat dvě kola play off, abychom se do baráže vůbec dostali. A dva extraligové týmy do ní šly připravené už dopředu s vědomím, že ji budou hrát. V tom byl největší rozdíl," porovnal Vydarený. V myšlenkách se už může bývalý slovenský reprezentant chystat na pokračování kariéry na nejvyšší ligové úrovni.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice