Hlavní obsah

Plzeň vyhrála na Spartě, Budějovice ztratily vítězství za 16 vteřin

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha se i nadále drží v čele extraligy, když v 16. kole vyhráli na ledě nováčka z Mladé Boleslavi 2:0. Jejich rival z hlavního města, pražská Sparta, naproti tomu prohrála doma s Plzní 2:4. Nadále se trápí České Budějovice, které ještě pět minut před koncem zápasu vedly nad Znojmem. Orli ale během šestnácti vteřin skóre otočili a odvezli si všechny body.

Článek

V prvním měření sil dokázali hokejisté Mladé Boleslavi i přes porážku nasázet Slavii čtyři góly, jenže před vlastními fanoušky nepřekonali brankáře Adama Svobodu ani jednou. Navíc už po třech minutách zpražil návštěvníky Metrostav Arény vedoucím gólem Jiří Doležal. Druhou branku zápasu pak přidal na konci první třetiny další syn slavného otce Vladimír Růžička.

První čisté konto v sezóně vychytal i karlovarský Lukáš Mensator, jeho tým si totiž smlsl na Vítkovicích 5:0. Dvěma góly se blýskl Václav Skuhravý, Marek Melenovský si zase připsal dvě přihrávky. První gól v novém působišti si připsal také Petr Sailer, který přišel do Varů na začátku týdne z Českých Budějovic.

Litvínovu se letos daří na kluzištích soupeřů, ale tentokrát to ve Zlíně nepotvrdil. Jediným i když dvougólovým střelcem Chemiků byl totiž na Moravě Daniel Branda a ten sám na vše stačit nemohl. Zlín opět podržel brankář Radovan Biegl, který nastupuje namísto potrestaného Murína.

Budějovice ztratily výhru během šestnácti vteřin

Necelých pět minut dělilo České Budějovice od vítězství nad Znojmem. Michal Hudec dostal ve 24. minutě Mountfield do vedení a pak dlouhé minuty čaroval brankář Turek. Jenže v 56. minutě vyrovnal Kucharczyk a za pouhých šestnáct vteřin skóre otočil Radek Haman. To domácí tým zlomilo a poslední ránu jim ještě v závěru střelou do prázdné brány zasadil Selingr.

Plzeň v posledních čtyřech zápasech venku nebodovala, ale tentokrát zvládla zápas na ledě pražské Sparty. Domácí přitom dvakrát vedli, jenže utkání se nakonec ve prospěch Plzně zlomilo během tří minut ve druhé třetině. V 26. minutě nejprve Kracík vyrovnal a Martin Straka vzápětí dostal hosty do vedení. Pět minut před koncem ještě upravil na konečných 4:2 pro Plzeň Fabuš.

Pardubice v první čtvrtině porazily Liberec na jeho ledě a věřily si proti stejnému soupeři i doma. Vítězství 5:2 režíroval dvěma góly Peter Pucher, Petr Koukal si připsal branku a asistenci. V dresu Liberce opět bodoval Petr Nedvěd, ale jeho asistence na branku Podkonického tentokrát Bílým tygrům příliš nepomohla.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA, 16. kolo:
Zlín - Litvínov 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)on-line
Branky: 16. F. Čech, 23. Leška, 40. Balaštík - 5. a 51. Branda.
Mladá Boleslav - Slavia 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)on-line
Branky: 3. Doležal, 20. Růžička.
České Budějovice - Znojmo 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)on-line
Branky: 24. M. Hudec - 56. Kucharczyk, 56. Haman, 60. Selingr.
Karlovy Vary - Vítkovice 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)on-line
Branky: 30. a 34. Skuhravý, 20. Pech, 36. Milan Procházka, 60. Sailer.
Sparta Praha - Plzeň 2:4 (0:0, 2:3, 0:1)on-line
Branky: 23. D. Výborný, 25. Vykoukal - 24. Vampola, 26. Kracík, 29. M. Straka, 56. Fabuš.
Pardubice - Liberec 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)on-line
Branky: 19. a 60. Pucher, 17. Nakládal, 32. Starý, 56. Koukal - 12. Klimenta, 18. Podkonický.

Reklama

Související témata: