Hlavní obsah

Č.Budějovice - Zlín 3:0Hokejisté Budějovic potřetí za sebou doma vyhráli, zdolali Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Toman 1 : 0
54. Huml 2 : 0
56. Květoň 3 : 0

Hokejisté posledních Českých Budějovic zvítězili v nedělním utkání 23. kola nad Zlínem 3:0 a snížili svou ztrátu na třináctou Mladou Boleslav na jediný bod. Mountfield vyhrál potřetí za sebou doma a druhým čistým kontem v sezóně k tomu přispěl brankář Roman Turek. Zlín potvrdil, že je nejhorším týmem na ledě soupeřů v této sezóně.

Článek

Jihočeši sice v poslední době doma vítězí, ale celkově vyhráli z posledních třinácti zápasů v extralize jen tři. A diváci dali znát svou nespokojenost se setrváním trenéra Ernesta Bokroše na pozici hlavního kouče. Po prvním střídání opustili domácí fanoušci sektor za Turkovou brankou a v prostoru kotle zůstalo jen několik transparentů vyjadřující nespokojenost s trenérem Bokrošem.

S výjimkou klubem placených trubačů se diváci v úvodní třetině zdrželi hlasitých projevů, slyšet byla pouze skupinka příznivců Zlína. Nezvyklá atmosféra vůbec nevadila českobudějovickým hráčům, kteří byli mnohem aktivnější než Valaši. Ti sice zahrozili dorážkou Köhlera, ale další podstatné momenty se odvíjely před zlínskou svatyní. Nejprve se probil ke Štěpánkovi důrazný Kůrka a v osmé minutě po zdařilé kombinaci první pětky Toman střelou od modré čáry otevřel skóre.

Poté se několikrát vyznamenal brankář Sedláček, jenž kryl Gulašův bekhend i Mertlovou střelu zblízka. Hosté se prosazovali sporadicky, českobudějovický gólman Turek se zapotil jen při nájezdu Kollára s Rachůnkem a střeleckém pokusu Balaštíka.

Kuchejda na Sedláčka nevyzrál

Na začátku druhé třetiny měl slibnou příležitost Kuchejda, který se proháčkoval před branku hostí, ale na dobře postaveného Sedláčka nevyzrál. Turkovi na protější straně znovu dělal starosti Balaštík, ani on však neuspěl. Při vyloučení Dudy, jenž nesmyslně fauloval v útočném pásmu, zahrozil dělovkou Köhler, ale potom ve vlastním oslabení Kůrka odzbrojil nepozorného Kollára a situaci musel zachraňovat Sedláček. Během trestu Hamrlíka se domácí hodně snažili, ale přesilovka zůstala nevyužita, přestože Tomanovu ránu od modré čáry šikovně tečoval Huml a po další Tomanově střele se pokoušel o dorážku Kůrka.

Závěrečné dějství zahájil po Leškově přihrávce nebezpečnou střelou Balaštík, o chvíli později se naopak Jihočeši dostali do přečíslení tří na jednoho, jejich kombinaci však v pádu zmařil vracející se Čech. Nepovedla se ani následná akce Kůrky s Humlem a také Hřebejkova přihrávka zpoza branky na volného Květoně byla nepřesná. Zlínští toužili po vyrovnání a mohli k tomu využít trestu Kuchejdy, místo toho však Hamrlík lehkovážně na útočné modré odevzdal kotouč Kůrkovi, ale ten v sólovém nájezdu mířil vedle pravé tyčky, po něm se ještě marně snažil dorážet Huml.

Při pobytu Hřebejka na trestné lavici se Leškova pětice usadila v pásmu Jihočechů a vyrovnání viselo ve vzduchu, jenže Hamrlík znovu neobstál v konfrontaci s Kůrkou, českobudějovický útočník znovu svůj nájezd nezvládl, ale dojíždějící Huml tentokrát odkrytou klec trefil. Při hře čtyř proti čtyřem o dvě minuty později pečetil výsledek po rychlé průniku Květoň. V závěru hráli hosté ve čtyřech proti třem, ale Turek čisté konto v sezoně uhájil.

Mountfield České Budějovice - RI Okna Zlín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Toman (Huml), 55. Huml (Kůrka), 57. L. Květoň (Sičák, Vydarený). Rozhodčí: Jeřábek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 8:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5313.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, L. Poživil, Jareš, Frolo, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Huml, Kůrka - Bílek, Duda, Veselý - Kuchejda, Gulaš, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Záhorovský - Mokrejš, F. Čech, Andrašovský. Trenéři: Venera a Vlach.

Reklama

Související témata: