Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 4:0Litvínov ztrácí po výhře nad Kladnem na vedoucí Vítkovice jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šlégr 1 : 0
27. Kubinčák 2 : 0
29. Punčochář 3 : 0
46. Branda 4 : 0

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vyhráli v úterním utkání 26. kola extraligy nad Kladnem 4:0 a přiblížili se vedoucím Vítkovicím na rozdíl jediného bodu. Severočeši stejně jako v neděli při výhře v Pardubicích 3:0 neinkasovali a gólman Jaroslav Hübl udržel podruhé za sebou čisté konto. Kladno se muselo obejít bez brankářské jedničky Miroslava Kopřivy.

Článek

Litvínovští vkročili do utkání aktivně. Hned ve třetí minutě přihrál Jánský před branku Trávníčkovi, který ale nedokázal trefit odkrytou branku a puk z jeho hole zamířil vysoko do ochranné sítě. Pak si domácí zahráli přesilovou hru, kterou mohl využít po Reichlově pěkném pasu Lukeš, ale jeho kličku do bekhendu Lev chytil. V 5. minutě Jánský pálil a Trávníček tečoval před brankou, ale puk skončil mimo.

O minutu se již domácí radovali, když v přesilové hře přihrál Kubát Šlégrovi a ten lehkým nahozením překonal kladenského gólmana. Potom opět agilní Jánský předložil další přihrávku před úplně odkrytou branku Brandovi, ale ani on nedokázal poslat puk do branky. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Horna, ale ležícího Hübla nepřekonal. Ve 13. minutě ujeli v oslabení Branda s Trávníčkem, ale hostujícího brankáře nepřekonali.

V prostřední části se diváci nenudili

Druhá třetina přinesla z obou stran pohledný hokej. Ve 22. minutě Švarný pálil z mezikruží, ale minul. Z protiútoku se mohli radovat hosté, jenže to by musel Čurilla zamířit přesně. Ve 27. minutě se hosté radovali podruhé. Viktor Hübl přihrál v oslabení Kubinčákovi a ten se parádně trefil k tyčce. Ve 29. minutě to bylo již 3:0 pro domácí, když zvyšoval střelou bez přípravy Punčochář. Hosté měli v polovině zápasu na 71 vteřin výhodu dvou hráčů v poli, ale gólmana Hübla ohrozila pouze Nádašdiho střela od modré čáry.

Závěrečné dějství pokračovalo ve stejném tempu jako druhá třetina. Ve 43. minutě se pokoušel o gól Jánský, ale jeho bomba šla vedle a o chvilku později měl další příležitost a opět nedal. Ve 45. minutě se řítil na Hübla podruhé v zápase Horna, ale střelou mezi betony ho nepřekonal. Vzápětí pálil opět Jánský, Lev jeho střelu vyrazil pouze před sebe a dojíždějící Branda uklidil puk za jeho záda a zvýšil na 4:0.

Poté se mohl dočkat i domácí kapitán Reichel, jenže ani nadvakrát Lva nepřekonal a prohloubil tím sérii bez vstřeleného gólu, která trvá už jedenáct zápasů. V 55. minutě se ještě řítili na Lva Hübl s Lukešem, ale akci překombinovali a puk skončil v rohu kluziště. V poslední minutě se ještě domácí gólman zapotil, když musel zlikvidovat Novákovu střelu, ale poté se už mohl radovat z vítězství a z druhé nuly v sezóně.

Litvínov - Geus Okna Kladno 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Šlégr (Kubát), 27. Kubinčák (V. Hübl, Šlégr), 29. Punčochář (Branda), 46. Branda (Jánský, Trávníček). Rozhodčí: Jeřábek - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4226.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, O. Poživil, Vobořil - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Kladno: Lev - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Hořava, Novotný, Kameš, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - V. Novák, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Z. Nedvěd, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: