Hlavní obsah

Liberec - Znojmo 3:5Znojmo vyhrálo na ledě Liberce a přeskočilo Tygry v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dopita 0 : 1
14. Podkonický 1 : 1
16. Růžička 1 : 2
17. Nedvěd 2 : 2
18. Bartovič 3 : 2
39. Erat 3 : 3
43. Procházka 3 : 4
60. Selingr 3 : 5

Hokejisté Znojma vyhráli v zápase 38. kola extraligy na ledě Liberce 5:3 a posunuli se před svého nedělního soupeře na jedenácté místo v tabulce. Jihomoravané rozhodli o svém úspěchu až ve druhé polovině duelu, kdy se prosadili třikrát.

Článek

Začátek zápasu ovlivnilo Pabiškovo vyloučení, které hosté rychle potrestali. Skóre otevřel Dopita, jenž pohotově dorazil za Fikrtova záda puk odražený od tyčku po Eratově střele. Domácí inkasovaná branka zaskočila a ve 13. minutě mohlo být pro ně ještě hůře. Haman však svůj nájezd na Fikrta gólově nezakončil.

A domácím se poté povedlo vyrovnat. Při vyloučení Procházky sehráli perfektní kombinaci. Pletka si sjel podél pravého mantinelu, vymyslel skvělý pas na Podkonického, který zametl puk do branky. Znojemští odpověděli další ukázkovou akcí. Procházka s Růžičkou provedli přečíslení dva na jednoho přesně - 1:2.

Bílí Tygři však i podruhé odpověděli. Trvaje překonal po Nedorostově přesné přihrávce Nedvěd, který vyjel zpoza branky a vyrovnal. V 18. minutě rozjásali domácí Tipsport Arenu potřetí, ale zároveň naposledy. Bartovič střelou švihem poslal domácí do vedení.

Liberec ze zkušenosti z posledních domácích zápasů začal druhou třetinu aktivně, jelikož přílišná opatrnost v druhé části se Tygrům často nevyplatila. Bartovič s Šachlem rozebrali domácí obranu, ale Trvaj podržel svůj tým. Liberec pak měl velkou dávku štěstí, když Tesaříkova střele se dostala až za Fikrta, ale pohotový Zíb puk uklidil do bezpečí. Pak se krásně proháčkoval přes dva hráče hostující Erat, ale znojemský rychlík přihrávku neposlal přesně.

Liberec se čím dál více zatahoval do obrany a Fikrt musel čarovat proti ze strany najíždějícímu Demelovi, který obdržel krásnou nahrávku od Procházky. Ve 39. minutě však přišel trest v početní výhodě Znojma. Moravec špatně vyhodil puk, který zastavil Selingr a pohotově vystřelil. Fikrt sice jeho pokus vyrazil, ale dorážející Erat získal hostům vedení.

Třetí část začala stejné podobě, jak druhá skončila, Znojmo skvělými protiútoky zaměstnávalo domácí obranu. Selingr s Eratem ujížděli na osamoceného Moravce, který napravil chybu ze třetí branky a skvěle jim vypíchl puk. Poté už hosté prosadili, i když jejich branku musel potvrdit videorozhodčí.

Do zmatku v liberecké obraně vystřelil od modré čáry Tesařík brankář Fikrt puk jen vyrazil a Procházka jej na hranici brankoviště pohotově dorazil. Domácí se snažili vyrovnat, ale hosté je kvalitní hrou nepustili do souvislého tlaku. V závěru navíc přidal dokonce v oslabení pátou branku Znojma po Dopitově vyhraném buly Selingr.

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 3:5 (3:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Podkonický (Pletka, J. Moravec), 17. P. Nedvěd (V. Nedorost), 18. Bartovič (Šachl, Blatný) - 3. Dopita (Selingr, Erat), 16. M. Růžička (R. Procházka, Demel), 39. Erat (Selingr), 43. R. Procházka (Tesařík), 60. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Hradil - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4887.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Holub, Žabka - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Šimánek, P. Nedvěd, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Rýgl, Švrček, J. Mrázek - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Kucharczyk - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Čachotský, Meidl, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: