Hlavní obsah

Brno - Č.Budějovice 3:1Huml rozhodl o výhře Komety kuriózním gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Vak 0 : 1
47. Dopita 1 : 1
49. Huml 2 : 1
52. Dopita 3 : 1

BRNO

Až střelecky vydařená závěrečná třetina se dvěma góly Jiřího Dopity a jedním Ivana Humla zajistila poslední Kometě Brno páteční vítězství nad hokejisty Českých Budějovic 3:1. V první a druhé třetině hráli prim oba brankáři Jiří Trvaj a Jakub Kovář, kteří drželi čisté konto. Hosté sice zareagovali na první branku Komety bleskovým vyrovnáním, na další odpověď se už nezmohli.

Článek

Útočník Komety Ivan Huml, který donedávna oblékal dres Českých Budějovic, o vítězství Brňanů nad svým bývalým mužstvem rozhodl kuriózním gólem.

„Jsem za to strašně rád. Proti Budějovicím jsem měl pochopitelně obrovskou motivaci. Nejsem si ale vůbec jistý, zda jsem skutečně vstřelil gól já. Ve zmatku před soupeřovou brankou jsem se ohnal po puku rukou a netuším, jak poté doputoval do sítě. Zřejmě ho tam srazil některý z protihráčů,“ vylíčil Huml okamžik z poloviny 47. minuty. Regulérnost klíčového gólu, díky němuž získala Kometa vedení 2:1, potvrdil až videorozhodčí.

Nadšené brněnské fanoušky poté ještě víc rozveselil nejzkušenější hokejista Komety Jiří Dopita, který svou druhou trefou v zápase definitivně vzal Budějovickým vítr z plachet. „Herně se zvedáme a začíná nám přát i štěstí. Naše ztráta na předposlední místo tabulky je pořád značná, avšak o baráži určitě ještě nepřemýšlíme,“ ujistil.

Jihočechům se nepovedlo v Brně navázat na výborný výkon na Slavii. „Bohužel jsme v úvodní třetině neproměnili několik šancí a Kometa se potom prosadila enormní vůlí po vítězství,“ ocenil budějovický kouč Jan Tlačil soupeře.

HC Kometa Brno - HC Mountfield 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 47. Dopita, 49. Huml (Vondráček), 52. Dopita (Erat, Koma) - 47. Vak (L. Poživil). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7, navíc Melichar (Č. Budějovice) na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno)
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - Bourret, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Melichar, Snopek, Gřegořek, Macháček, Vydarený, L. Poživil - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Mikeska, Sailer - Melichárek, Šimánek, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články