Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 2:1Litvínov porazil Reichlovým gólem v poslední minutě Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ton 0 : 1
45. Kubinčák 1 : 1
60. Reichel 2 : 1

Hokejisté Litvínova porazili ve 36. kole O2 extraligy pražskou Spartu 2:1. Hosté sice na severu Čech vedli, ale Litvínov skóre ve třetí třetině otočil. Rozhodující gól vstřelil pouhých 24 vteřin před vypršením základní hrací doby kapitán Robert Reichel. Litvínov tak v tabulce přeskočil svého dnešního soupeře a posunul se již na osmou příčku.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a také se po zásluze ujali vedení, když se ve čtvrté minutě prosadil při přesilové hře střelou od modré čáry Ton. Poté se do šancí dostali i domácí, ale Jenáček bekhendovou střelou z mezikruží střílel pouze nad Přikrylovu svatyni. V osmé minutě si na útočné modré příliš hrál s pukem domácí obránce Stříteský, čehož hned využil rychlík Ton a řítil se sám na gólmana Hübla, ale bekhendem přestřelil.

Ve 13. minutě si opět vypracovala šanci druhá formace Severočechů a opět u toho byl aktivní Jenáček, ale ani tentokrát Přikryla nepřekonal. Poté měli domácí příležitost k vyrovnání skóre při krátké přesilové hře pěti proti třem, ale žádnou gólovou příležitost si vytvořit nedokázali. V závěru prvního dějství se ještě dostal do šance Trávníček, zblízka ovšem nepřekonal spolehlivě chytajícího Přikryla.

Druhá třetina začala stejně jako úvodní část, tedy náporem Sparty. Po 31 vteřinách střílel z dobré pozice Kratěna, ale Hübl efektním a hlavně efektivním semaforem ukryl puk do lapačky. Ve 26. minutě jeli na jediného obránce Ton s Netíkem, ale druhý jmenovaný poslal puk po Tonově přihrávce pouze do boční sítě. V polovině utkání chytře hledal Jánský najíždějícího Trávníčka, ten však prudkou přihrávku nedokázal zpracovat a skončil s pukem pouze za hostující brankou.

Ve 39. minutě tvrdě od modré vystřelil Pilař a jeho dělovka trefila Přikryla do nechráněného místa. Hostující brankář zůstal chvíli v bolestech na ledě, ale poté pokračoval bez problémů ve hře. Na konci druhé třetiny dostali domácí další příležitost zahrát si přesilovou hru pět na tři rozdělenou druhou a třetí třetinou, ale při pokusech o vyrovnávací gól neuspěli ani tentokrát.

Ve 44. minutě ujel v oslabení Vopat, nedovoleně ho zastavil obránce Hanzlík a rozhodčí nařídili trestné střílení. Puku se ujal Lukeš, ale střelou mezi betony neuspěl. O minutu později se však již domácí mohli radovat; Kubinčák vystihl hostující rozehrávku a střelou z levého křídla vstřelil vyrovnávací gól. V 53. minutě domácí opět výborně napadali sparťanskou rozehrávku, tentokrát se puku zmocnil Reichel, mířil dobře nad Přikrylovu lapačku, ale jeho střela šla těsně nad pravou tyčku.

Ve zbytku hrací doby se hrál již opatrný hokej z obou stran, oba týmy již nechtěly udělat chybu. Šance se zrodila až 24 vteřin před koncem, kdy se puku zmocnil Černý, přejel útočnou modrou čáru, kde přihrál Reichlovi a ten dělovkou od modré poslal domácí do vedení. Spartě následně nepomohlo ani odvolání brankáře a tři body tak získal Litvínov.

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Kubinčák, 60. Reichel (J. Černý, K. Pilař) - 4. Ton (D. Výborný, Netík). Rozhodčí: Husička, Polák - Čech, Poruba. Vyloučení: 8:10, navíc Bolf (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Stříteský, Gureň, Punčochář, Skuhrovec, od 21. navíc Kousalík - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Sparta Praha: Přikryl - Vydarený, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Bolf, Cunik, od 41. navíc J. Mrázek - Ručinský, Broš, Kratěna - P. Ton, D. Výborný, Netík - Látal, Langhammer, Hromas - Hrdel, Koreis, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: