Hlavní obsah

Málek: Skončit po základní části první? Až taková výhoda to není!

Na podobný zápas raději co nejrychleji zapomenout! Vítkovice sice byly v zápase se Slavií nebezpečnějším mužstvem, odjížděly ale s prázdnou. Hned tři ze čtyř inkasovaných branek byly hodně smolné. Věděl to i brankář Roman Málek, který vzal jeden z gólů na vlastní triko. „Je to velká škoda, ale to se prostě někdy stane,“ říkal po utkání.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Málek v brance hokejistů Vítkovic

Článek

Na Slavii jste, přestože v sezóně moc gólů nedostáváte, už na začátku druhé třetiny inkasovali čtyřikrát. Čím si to vysvětlujete?

Všechno to byly hodně smolné góly. První mi prošel mezi nohama, to musím chytat! Při tom druhém se slávistická přihrávka odrazila od Denise Reháka, puk mě trefil, ale chytit už jsem to nestihl. A třetí zase z dorážky. Prostě smolné góly.

Jak jste se v té chvíli cítil vy osobně?

Normálně, gólů už jsem dostal spoustu, to se prostě stane. Pořád jsem věřil, že to ještě otočíme. Málem se to opravdu povedlo.

Právě. Jak moc mrzí, že domů odjíždíte s prázdnou, přestože jste Slavii byli minimálně vyrovnaným soupeřem?

Je to velká škoda. Zápas se lámal v první třetině, kdy jsme dvakrát vedli, ale neudrželi to. Ve třetí části jsme pak byli jasně lepší, puk hned dvakrát skákal po brankové čáře, ale bohužel jsme to do branky nedotlačili. S ohledem na to, že jsme na začátku druhé třetiny prohrávali 2:4, by byl bod výborný.

Ve Slavii jste dlouhou dobu působil, dokonce s ní v roce 2003 vyhrál mistrovský titul. Berete tyto zápasy stále prestižně, nebo už je to jen rutinní záležitost?

To už je hodně dlouho...

S Vítkovicemi hrajete o první místo po základní části. Je pro vás důležité získat Prezidentský pohár a jít tak do vyřazovacích bojů z nejlepší pozice?

Já osobně takhle vůbec nepřemýšlím. Jdeme zápas od zápasu a chceme si to do konce uhrát v klidu. A jestli budeme první, nebo třetí? To je úplně jedno.

Opravdu vás neláká ovládnout základní část soutěže?

Když se podíváte, kolikrát nejlepší tým základní části vypadl v prvním kole play-off, zas až taková výhoda to podle mě není.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice