Hlavní obsah

Kometa padá a padá. Už vrávorá nad propastí zvanou play-out

PRAHA

Hodina, šedesát minut, 3600 sekund. Třikrát jinak a přesto vždy přesně ohraničený limit, ve kterém musí Kometa Brno v pátek získat tři body na Kladně. Pokud ne, strastná realita a propad do bojů o záchranu. Tři třetiny nadějí, které zbyly po padesáti kolech. Navíc i výhra nemusí stačit. Pokud Litvínov, nebo Karlovy Vary získají dnes nebo v neděli bod, je s Brnem amen.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brněnský brankář Sasu Hovi

Článek

„Dokud je šance, budeme bojovat, ale samozřejmě vím, že už je to pouze v oblasti teorie,“ ví moc dobře kapitán Jiří Dopita. Ano, Brno stojí nad propastí. Musí vyhrát poslední dva zápasy a čekat.

Brno se dostalo do situace, že zpátečka v jeho situaci znamená zkázu. Jenže při pohledu na posledních pět zápasů, to spíše připomíná couvání, než jízdu vpřed. K tomu na plný plyn. Pět klání, nula bodů, skóre 6:23. Při pomyšlení na postup do předkola play-off se tyto výsledky jeví jako horor. Že s formou se hráči v posledních týdnech úspěšně míjejí, svědčí i čísla nejproduktivnějšího hráče. Marek Kvapil v uplynulých čtyřech utkáních zavedl bodového bobříka mlčení.

Srovnání Kladna a Brna
12,96využití přesilovek v %15,6
1307počet střel1373
656trestné minuty741
Patera: 27 (6+21)nejproduktivnější hráčKvapil 44 (12+32)

Ale ani Kladno na tom není o mnoho lépe. Přesto o píď je. A to má o třicet bodů méně. Pět utkání, pět porážek, tři body, skóre 8:17. Předposlední tým extraligové tabulky obral o body čtvrté Vítkovice, sedmou Slavii a osmou Plzeň.

Pokud se nenajde brněnský spasitel, tým, který se vyhříval v prosinci po 29. kole na druhém místě, vpluje do společnosti, kde každé ze čtyř mužstev musí sehrát dvanáct zápasů. Poslední půjde do baráže s vítězem první ligy. Vzhledem k bodovým rozdílům by mohla být Kometa v klidu, ale představa těchto dvanácti utkání?

„Pokud se nedostaneme do předkola, tak hrajeme téměř o nic. Pak jde o to, aby se alespoň hrálo slušně doma před vlastním publikem, jestli tedy někdo vůbec přijde. Hráli bychom alespoň pro ně, aby se jim to líbilo," dodal Dopita pro klubové stránky.

Tabulka na 8. až 11. místě
8.Plzeň152:14174
9.Litvínov124:15671
10.Karlovy Vary150:15070
11.Brno124:14065

Reklama

Související témata: