Hlavní obsah

Vlasák prohrál sázku, ale užívá si postup do bojů o titul

Martin KézrPrávo

Po třinácti letech se stal králem extraligových střelců i vítězem kanadského bodování jediný hokejista. S 30 góly kraloval střelcům a se 68 body se stal i nejproduktivnějším extraligovým hokejistou, čímž plzeňský Tomáš Vlasák dokázal zopakovat dvojí prvenství Davida Moravce ze sezóny 1997/98.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Tomáš Vlasák ovládl statistiky základní části extraligy.

Článek

„Nejdůležitější pro mě je týmový úspěch a fakt mě ohromně těší, že jsme přes odečet 19 bodů zachránili play off. To si hlavně užívám, prvenství ve statistikách beru už jen za takovou třešničku na dortu. Byl bych rád, kdyby se mi stejně dařilo i v play off, ale rozhodující stejně bude, kam postoupíme,“ uvažuje Vlasák, jenž kanadské bodování vyhrál už před osmi lety při ruském angažmá v Omsku.

Nejlepším střelcem je 36letý útočník ale poprvé v kariéře. „Nepovažuji se za hráče vyloženě s čichem na góly, jako je třeba sparťan Ton, a že jich dám tolik, na to bych si před sezónou vůbec nevsadil,“ říká Vlasák.Přitom právě hranici třiceti branek mu v létě předvídal jeden z kamarádů, jemuž teď kvůli prohrané sázce dluží kartón zelené.

Čas na oslavy není

„Budu muset asi dát něco i do plzeňské kasy,“ prozrazuje Vlasák. Žádný čas na oslavy v kabině ale není, už zítra totiž začíná předkolo v Litvínově a plzeňské mužstvo je rozjeté, i když prvotní pocit křivdy za odečet byl zejména v případě kanonýra mužstva obrovský.

„Když nám v polovině listopadu sebral ředitel Šulc body, byl jsem zlomený a trochu jsem podléhal i skepsi. Došlo mi, jak těžko se vyhrávají zápasy, a najednou toho byla velká část pryč. Je ale moc příjemné zjistit, že se i tohle dalo smazat.“

Nebýt odečtu, tak by Plzeň šla do čtvrtfinále přímo z druhého místa. „Lepší na tohle ani nemyslet, protože bych se akorát zase naštval,“ tvrdí.

Přes náročnou stíhačku tahoun týmu věří, že ani v play off síly nedojdou. „Pro nás by to měla být energie navíc, že jsme dokázali ztrátu stáhnout a dostali jsme se do desítky. Od té doby, co nám ty body škrtli, měl každý zápas obří důležitost, zaváhání se prakticky neodpouštělo. Teď už nám snad žádné body nevezmou,“ usmívá se Vlasák.

Reklama

Související témata: