Hlavní obsah

Plzeň zvýšila náskok. Vítkovice zázračně povstaly. Kometa slaví první tříbodové vítězství

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v pátek na programu šest zápasů 17. kola. Lídr z Plzně přivítal Litvínov a uspěl až v přídavku - 2:1 po nájezdech. Západočeši zvýšili náskok na čtyři body. Druhá Sparta ve Vítkovicích vedla 3:0, ale nakonec po prodloužení vyhráli domácí 5:4.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva plzeňský brankář Dominik Frodl a Petr Kodýtek slaví vítězství nad Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

První Plzeň nakonec až po nájezdech udolala Litívnov, přispala si sedmou výhru za sebou a dál vede soutěž. Indiáni se ujali vedení v první třetině, ale hráči Vervy dokázali během povedené druhé třetiny srovnat. Po bezbrankové třetí části a prodloužení zajistil druhý bod domácím vítězným nájezdem kapitán Milan Gulaš, jenž si připsal také asistenci.

Velké obraty se udály v souboji osmých Vítkovic a druhé Sparty. Ještě patnáct minut před koncem řádné hrací doby prohrávali domácí 0:3. Smrští čtyř gólů během šesti minut však zázračně obrátili skóre. Díky druhé trefě Lukáše Rouska zápas pak dospěl do prodloužení, které rozhodl v 63. minutě Rostislav Marosz. Sparta prohrála po sérii pěti vítězství.

Třinec přemohl Olomouc  5:2, jako jediný tým v sezoně nadále ještě neprohrál, ale má na kontě méně duelů než lídři, za které se teď zařadil na třetí pozici. Oceláři položili základ výhry v úvodních čtrnácti minutách, ve kterých si vypracovali vedení 3:0. Hanáci v závěru prostřední části snížili na rozdíl jednoho gólu, ale domácí uklidnili v posledních pěti minutách Ondřej Kovařčík a Martin Růžička.

Zlín se poprvé v sezoně doma radoval z výhry i zisku bodů. Utkání rozhodl při nájezdech Antonín Honejsek. Pardubice prohrály popáté za sebou a i nadále jsou poslední, Zlín je devátý.

Kometa v šestém utkání sezony poprvé naplno bodovala. Mladé Boleslavi tak oplatila porážku ze středečního vzájemného souboje a ukončila sérii tří výher Středočechů. Brnu chyběla řada nemocných, ale poprvé se v jeho dresu představily čerstvé posily. Libor Hájek, bek New York Rangers, se na výhře domácích podílel dvěma asistencemi.

Liberec odčinil středeční porážku s Třincem. Naopak Mountfield nedokázal navázat na výhru proti Vítkovicím a připsal si druhou prohru v sezoně. Bílí Tygři potvrdili, že se jim na Hradec v poslední době daří, a bodovali v šestém z posledních sedmi vzájemných duelů. Hosté šli sice gólem Kevina Klímy do rychlého vedení, Liberečtí ale třemi zásahy ve druhé třetině zápas otočili. Dvěma góly se blýskl útočník Dávid Gríger.

Hokejová extraliga, 17. kolo
Vítkovice - Sparta 5:4 PP
Branky: 46. Dočekal, 50. Lakatoš, 51. Dej, 52. Hruška, 63. Marosz - 31. a 54. Rousek, 10. Říčka, 10. Forman
Třinec - Olomouc 5:2
Branky: 3. Gernát, 8. Hrehorčák, 14. M. Stránský, 55. O. Kovařčík, 59. M. Růžička - 34. Kucsera, 40. V. Tomeček
Zlín - Pardubice 3:2 SN
Branky: 22. Ondráček, 31. Řezníček, rozhodující nájezd Honejsek - 3. Poulíček, 59. Anděl
Plzeň - Litvínov 2:1 SN
Branky: 4. Suchý, rozhodující nájezd Gulaš - 39. Zygmunt
Brno - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 17. Klepiš, 24. Plášek, 35. Horký - 48. Jääskeläinen, 51. R. Zohorna
Liberec - Hradec Králové 4:1
Branky: 23. a 25. Gríger, 40. Birner, 53. Lenc - 4. Kevin Klima
Již dříve odehráno: Karlovy Vary - České Budějovice 3:2

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec