Hlavní obsah

Motor se vytáhl na Třinec. Olomouc dobyla Plzeň. Sparta nezaváhala

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga v pátek pokračovala pěti zápasy. První Třinec v utkání 26. kola podlehl na ledě posledních Českých Budějovic 1:2 po prodloužení, druhá Plzeň stejným výsledkem prohrála s třináctou Olomoucí. Třetí Karlovy Vary padly s šestým Hradcem Králové 3:4. Na programu byly ještě dvě dohrávky. Liberec udolal 3:2 rozjetou Mladou Boleslav, Sparta porazila Vítkovice 5:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ondřej Slováček z Českých Budějovic poté, co dal vítězný gól proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Jihočeský nováček se při svém návratu do nejvyšší soutěže po sedmi letech radoval na desátý pokus z první domácí výhry, byť až v prodloužení. Sérii pěti porážek Motoru ukončil gólem v čase 62:12 obránce Ondřej Slováček. Pro Oceláře to byla teprve třetí prohra v ročníku, ale bodovali ve všech 18 duelech.

Olomoučtí oplatili svému soupeři stejný výsledek z předchozího vzájemného zápasu. Až do 49. minuty se hrálo bez branek, poté se prosadil podesáté v sezoně kapitán domácích Milan Gulaš. Hosté však v 55. minutě dokázali díky trefě Petra Koloucha vyrovnat a bonusový druhý bod jim v čase 62:19 zajistil Jakub Valský.

Plzeň tak ukončila čtyřzápasovou sérii výher po teprve druhé porážce na vlastním stadionu v sezoně. Olomouc vyhrála teprve potřetí z posledních devíti zápasů. V útoku Indiánů debutovali v extralize sedmnáctiletý Jan Slanina a o rok starší Vojtěch Šuhaj. V dresu Hanáků se dočkal prvního startu v nejvyšší soutěži obránce Lukáš Mareš, který jim vypomáhá z prvoligové Jihlavy.

Sparta v zápase 4. kola se po třetí výhře v řadě posunula na třetí místo. Vítkovičtí prohráli posedmé za sebou, podruhé pod vedením nových trenérů v čele s Milošem Holaněm. Třemi asistencemi se pod výhru Pražanů podepsal útočník Lukáš Pech hrající jubilejní 900. utkání v nejvyšší soutěži. Hosté v O2 areně postrádali potrestaného kapitána Poláka i nejproduktivnějšího hráče Lakatoše.

Liberec v dohrávce 5. kola na svém ledě potřiadvacáté za sebou porazil Mladou Boleslav. Bílí Tygři zastavili aktuální sérii sedmi výher Bruslařského klubu, který tak od 18. listopadu 2010 dál čeká na úspěch pod Ještědem. Severočeši po sérii pěti proher dokázali navázat na úterní vítězství nad Brnem a vyhráli podruhé za sebou.

Hradec Králové utnul vítěznou sérii Západočechů. Tým Energie neuspěl po šesti výhrách za sebou, v tabulce opustil třetí místo. Za vítěze dvakrát skóroval útočník Jakub Lev. Díky jeho gólům odskočil Mountfield během dvou minut v polovině třetí třetiny z 2:2 na 4:2. U všech branek Západočechů byl útočník David Kaše, jenž dal gól a na dva nahrál.

Hokejová extraliga - 26. kolo:
Plzeň - Olomouc 1:2 PP
Branky:  49. Gulaš - 55. Kolouch, 63. Valský
Karlovy Vary - Hradec Králové 3:4
Branky:  31. D. Kaše, 37.  Hladonik, 54. Koblasa - 49. a 51. Lev, 17. Hronek, 32. Cingel
České Budějovice - Třinec 2:1 PP
Branky: 36. Michnáč, 63. Slováček - 44. Marcinko
Dohrávka 4. kola:
Sparta - Vítkovice 5:2
Branky: 12. Košťálek, 34. Buchtele, 37. R. Horák, 57. Řepík, 59. M. Sukeľ - 35. M. Kalus, 51. Marosz
Dohrávka 5. kola:
Liberec - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 8. Bulíř, 23. Hrabík, 27. T. Havlín - 13. Lunter, 15. Bičevskis

Reklama