Hlavní obsah

Šéf hokejové Plzně Straka sleduje Sýkoru v Devils a těší se na Dopiťáka

Poprvé vyhráli venku, hokejisté Plzně porazili v Praze Slavii 5:3 a usadili se na druhé příčce extraligové tabulky. Indiáni mohou být spokojení, ale hledí dále. Podepíše kontrakt v New Jersey Petr Sýkora, nebo se vrátí? A co posila z Olomouce v podání urostlého a zkušeného Jiřího Dopity? I toto řeší Martin Straka, kapitán a generální manažer klubu, který v neděli vstřelil dva góly. „Každé vítězství je důležité, zvlášť tady se cení. Je začátek sezóny, chceme si udělat náskok a získat sebevědomí,“ je spokojený lídr týmu.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

kapitán Plzně Martin Straka

Článek

Jak jste viděl zápas se Slavií? Většinou nám to tu moc nejde, odvezeme si maximálně bod. Teď jsme spokojení, podali jsme výborný týmový výkon, ale chyběl Tomáš Vlasák, který měl teplotu.

Proč domácí utkání nevyšlo? Věděli jsme, co od nich čekat, kluci ve Slavii jsou velcí a silní. Chtěli jsme se okamžitě dostávat na jeden dotek z našeho pásma, věděli jsme, že nás budou napadat. O mantinel nebo plexisklo jsme se dostávali ven, to se nám povedlo a u nás jsme se nedostávali pod tlak.

Sledujete Petra Sýkoru u Ďáblů v New Jersey, kde bojuje o smlouvu? Ano, dnes (neděle) mu budu telefonovat. Zajímá mě, jak to dopadne, NHL začíná šestého října. Chci vědět, jestli podepíše smlouvu tam... co se bude dít. Nejpozději v pondělí s ním budu mluvit.

Máte radost, nebo starost, když vidíte jeho výkony? Já mu fandím. Péťa je vynikající kluk, chce tam být, šanci si zaslouží, góly dává. Není člověk v mančaftu, který by mu nefandil. Uvidíme, jak vše dopadne.

Kdy se poprvé objeví v zápase za Plzeň Jiří Dopita z Olomouce, až odejde do Švédska Jaroslav Hlinka? S Jirkou jsem byl v kontaktu minulý týden, Hlína je tady na dvanáct zápasů, pak se uvidí. Jirku sledujeme, góly dává, je to výbornej starej Dopiťák. Takový velký hokejista do oslabení a na buly nám chybí. Těšíme se, až za nás někdy nastoupí.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín