Hlavní obsah

Konečně jsme se mohli podívat na tabulku, říká sparťanský brankář Pöpperle

Sto sekund byl od vychytané nuly, druhé v sezóně. Místo toho sparťanský brankář Tomáš Pöpperle musel klidnit nervy, s hokejkou si párkrát bouchl, Litvínov ve 12. kole přece jen vstřelil gól. „V prvním okamžiku mě to naštvalo, ale pak se člověk podíval na tabuli a viděl 4:1, tak už to bere, ale nejdříve mě to naštvalo,“ přiznal gólman Sparty po výhře 5:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle inkasuje branku.

Článek

Myslel jste na nulu? Určitě. Měli jsme pět minut před koncem přesilovku, mohli jsme to v klidu dohrát, ubránit, ale stalo se. Hlavní jsou tři body.

Čisté konto vám uteklo, ale připsal jste si přihrávku na gól, což není u gólmanů obvyklé, ne? Snažím se, aby nebyly buly pořád u nás.

Sparta s Litvínovem šestkrát v řadě prohrála, znal jste tuto statistiku před zápasem? Loni jsme s nimi čtyřikrát prohráli, takže jsme rádi, že jsme to prolomili.

Podle statistik jste v nejlepší trojici brankářů v extralize, jak prožíváte sezónu? K tomu mužstvo je v tabulce druhé. Celý tým si tohle užívá, proti loňské sezóně hrajeme nahoře, máme nějaké body a atmosféra je fajn. Kluci mi pomáhají, když se daří, tak se to projeví na celém mužstvu. Doufám, že to vydrží dál.

Vyhráli jste popáté v řadě, to Sparta dlouho nezažila, že? Asi hodně dlouho, už jsme si dělali srandu v kabině, že se po dvou letech můžeme podívat na tabulku. Tak jsme se podívali, ale musíme sbírat body dál.

Jako jediný gólman jste v letošním ročníku odchytal všechny minuty, vyhovuje vám to? Nestěžuji si, fyzicky se cítím dobře. Když se vyhrává, tak jde únava trochu stranou. Asi nebudu chytat všechny zápasy, ale dále záleží na trenérech.

V úterý hrajete derby, vy jste nahoře, Slavia se trápí... Stoprocentně jdeme v lepší pohodě než loni, ale tohle v derby nic neznamená. Určitě to bude těžký zápas, musíme se dobře připravit.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články