Hlavní obsah

Kladno ukončilo sérii libereckých výher a sesadilo Tygry z čela

Hokejisté Kladna porazili Liberec 1:0 a sesadili jej tak z čela soutěže. O výhře domácích rozhodl gól Jaroslava Kally, brankář Lukáš Cikánek udržel poprvé v sezoně čisté konto. Bílí Tygři tak přišli o sérii sedmi výher. Zápas navíc nedohrál kapitán Liberce a nejproduktivnější hráč soutěže Petr Nedvěd, který odjel do nemocnice s podezřením na zlomenou čelist.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kladenský brankář Lukáš Cikánek byl hrdinou zápasu.

Článek

Úvodní část hry byla spíše oťukávací. Domácí se sice v průběhu dvaceti minut dostali párkrát k bezprostřední blízkosti Pincovy branky, ale exkladenský gólman prokazoval svoje nesporné kvality. V samém závěru sice Kuchler dostal puk za jeho záda, ale rozhodčí již před tím přerušili hru.

Druhá dvacetiminutovka začala pro Středočechy šťastně. Dragounova "žabička" zaskočila obranu Bílých Tygrů a Kalla ranou bez přípravy na vzdálenější tyč otevřel skóre. Branka zákonitě zvedla sebevědomí kladenských hráčů, ovšem z tlaku a pár šancí nepřišel gólový efekt.

Liberec se z určité profesorské herní stránky začal dostávat až ve druhé polovině zápasu. Poprvé musel vážně zakročit kladenský Cikánek proti Vantuchovi, ale jeho bekhendový pokus kryl.

I třetí třetina začala s větší aktivitou svěřenců trenéra Vojty, kteří měli častěji puk na svých hokejkách a propracovávali se do bezprostřední blízkosti liberecké svatyně. Vytoužený druhý gól, který by je uklidnil, ale nepřicházel. Závěr byl velice hektický. Nejdřív musel odejít do šatny zraněný Nedvěd poté, co dostal pukem do obličeje. Dragoun z brejku trefil tyč a poslední minuta se při power play hostí odehrávala v kladenské obrané třetině. Puky však zlikvidoval skvělý Cikánek nebo létaly vedle jeho tyčí. Domácí se tak dočkali nesmírně cenného vítězství nad lídrem extraligové soutěže.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 22. Kalla (Dragoun, Hovorka). Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Kudrna 10 Využití: Diváci: 1880.
Kladno: Cikánek - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Trončinský, Holub, Pavlů, Derner, Ulrych, od 41. navíc Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Vak, Vantuch - L. Krejčík, Bortňák, Špaček - Jonák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice