Hlavní obsah

Zlín si úspěšně stěžoval na chyby rozhodčích ve dvou zápasech

ZLÍN

Vedení extraligového Zlína uspělo se stížností na výkony hlavních rozhodčích v zápasech 26. a 27. kola proti Slavii respektive Brnu. Komise rozhodčích hokejového svazu v reakci na stížnost zástupců PSG uznala, že hlavní sudí René Hradil s Romanem Polákem respektive Pavel Mikula s Robinem Šírem ve zmíněných duelech chybovali. Stížnost se týkala čtyř problematických momentů po nepotrestaných faulech soupeře na zlínské hokejisty.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rozhodčí zasahují - ilustrační foto

Článek

"Jsme samozřejmě rádi, že nám komise dala za pravdu. Uvedené situace měly velký vliv na další průběh utkání," uvedl na klubových stránkách Zlína jednatel Patrik Kamas.

V zápase se Slavií poukázal Zlín na podražení Bedřicha Köhlera tři minuty před koncem základní hrací doby. Po faulu bezprostředně padl vyrovnávací gól.

"V utkání s Kometou sudí nepotrestali hrubost na Petra Čajánka minutu před koncem. Tato situace předcházela následnému dramatickému závěru. Pokud by byl zákrok potrestán, určitě by se zápas dohrával jinak," dodal Kamas. Vyhrocené moravské derby skončilo hromadnou bitkou, kvůli které rozhodčí v zápase rozdali rekordní počet 167 trestných minut.

Zlínský klub ještě ve svých stížnostech úspěšně poukázal na nepotrestané podražení Romana Vlacha v zápase se Slavií a tentýž prohřešek na Michala Důrase v duelu s Kometou.

Chybující rozhodčí budou za pochybení potrestáni, forma trestu však zveřejněna nebude. "Na této praxi jsme se s kluby dohodli už asi před dvěma lety. Stejně jako se nezveřejňují pokuty hráčům, nezveřejňují se ani tresty rozhodčích. Nechceme ještě více jitřit atmosféru," řekl ČTK člen komise zodpovědný za extraligu Pavel Halas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články