Hlavní obsah

Pardubice potvrdily formu a vyhrály nad Českými Budějovicemi

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 32. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 5:2, popáté za sebou naplno bodovali a posunuli se na třetí místo. Mountfield naopak vyšel naprázdno poprvé po sedmi zápasech a klesl na druhou pozici, když na nového lídra Spartu ztrácí dva body.

Článek

Oba celky si vyplnily reprezentační pauzu třemi zápasy na finálovém turnaji European Trophy a Pardubice musely nastoupit při absenci forvardů Bartka, Elkinse, Radila a Rákose jen se třemi útoky. Úvod vyšel lépe Mountfieldu a sedmé minutě jej dostal do vedení střelou od modré čáry Němeček. Domácí byli blízko vyrovnání ve 14. minutě, ale rána Kočího se štěstím pokryl Kovář. Zvýšil mohl v oslabení Šimánek, ale minul.

I v úvodu druhé části měli šance hosté. Kuchejda s Gulašem neuspěli při přečíslení dvou na jednoho, ve 26. minutě ujel po Píšově chybě v oslabení Kuchejda, ale Růžička jeho blafák do bekhendu vystihl. Pardubice pak dvěma góly otočili stav. Ve 29. minut zakončil kombinaci Koukalova útoku Starý nekompromisní střelou pod horní tyčku českobudějovické branky. Za tři minuty zúročil převahu Nahodil.

Odpovědět mohl po Mertlově přihrávce Kuchejda, ale neuspěl a v 37. minutě upravil na 3:1 Buchtele, jemuž přikopl puk Nahodil. Jihočeši se dostali na kontakt 58 sekund před druhou pauzou, když Píšu obral o puk Kašpařík a volný Šimánek po jeho přihrávce zamířil bekhendem pod horní tyč.

Závěrečnou třetinu zahájili hosté velkým náporem a na dlouhé minuty se usadili v pardubické třetině. Domácí se ubránili při šancích soupeře i se štěstím a v 52. minutě ve vlastním oslabení pojistili náskok. Špatnou rozehrávku Jihočechů vystihl za brankou Koukal a volný útočník Kolář neměl problém překonat Kováře. Výhru Pardubic ještě potvrdil necelé tři minuty před koncem svou třináctou trefou v sezoně Starý. Pardubice tak vyhrály nad Českými Budějovicemi ve vzájemných zápasech pošesté za sebou.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Pacovský (Sersen, Broš), 23. Tenkrát (Ton, Milam), 51. Broš, 54. Broš (Jánský, D. Kočí), 57. Milam (Ton) - 5. Húževka (Malík, Štefanka), 31. Klimek (Burger, Walker). Rozhodčí: Souček, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:10, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 4871.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kučný, Philipp, Krstev, D. Kočí, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližnák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Rubeš, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Bartoň, Voráček, Punčochář, Sedlák, Ovčačík - Walker, Burger, Klimek - Štefanka, Húževka, J. Sýkora - Šedivý, Strapáč, J. Káňa - T. Káňa, Pohl, Szturc - Pabiška. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: