Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 0:3Sparta vyšla gólově naprázdno, s Pardubicemi prohrála a s rekordem se rozloučila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Mozer 0 : 1
52. Radil 0 : 2
57. Tybor 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Třetí porážku v řadě utrpěli ve čtvrtek hokejisté pražské Sparty, kteří před vlastními fanoušky nestačili na Pardubice. Holešovičtí navíc nevstřelili ani gól, takže po porážce 0:3 se mohli rozloučit s vidinou překonání bodového rekordu základní části extraligy. Ten po zavedení tříbodového systému v sezóně 2000/01 vytvořili před jedenácti lety shodou okolností právě Východočeši, když posbírali 111 bodů, a ve čtvrtek svůj primát v Tipsport aréně uhájili. Sparta zakončila základní část třetí porážkou v řadě, v tomto ročníku však suverénně posbírala 110 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic oslavují druhý gól na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Východočeši porazili Spartu poprvé v sezóně, velkou zásluhu na tom měl brankář Július Hudáček, který si připsal 55 úspěšných zákroků a udržel druhou nulu. Před pátečními zápasy se Pardubice posunuly na sedmé místo tabulky.

Většina domácích zápasů Sparty byla v této sezóně bohatá na branky, ve čtvrtek si ale diváci v Tipsport areně na první gól museli počkat až do druhé třetiny. V úvodní části totiž moc atraktivní hokej neviděli, stejně jako velké šance. Skóre mohli otevřít hostující Tybor nebo domácí Pech, ani jeden ale brankáře překonat nedokázali.

Bezbrankový stav se změnil až ve 22. minutě a prosadily se Pardubice. Své první branky v dresu Východočechů se po pohotové dorážce dočkal ruský útočník Mozer. Sparta v domácím prostředí inkasovala po 209 minutách, předešlé tři duely totiž uhrála s čistým kontem.

Pražané měli ideální příležitost vyrovnat během 74 sekund dlouhé přesilové hry pět na tři, pozorného Hudáčka ale nepřekonali. Sparta měla drtivou střeleckou převahu, šance ale domácí útočníci postupně spalovali. Vyrovnat nedokázali Ton, Hlinka ani Tomáš Rachůnek. Solidní střelecké příležitosti ale měli i hosté, druhou branku mohli přidat Sýkora, Zohorna nebo Radil.

V duchu převahy Sparty se nesla i třetí dvacetiminutovka, místo vyrovnání se ale prosadili hosté. Při Kubátově vyloučení překonal Pöpperleho Radil a přiblížil Pardubice k prvnímu bodovému zisku v zápasech proti Pražanům v sezóně. Výhru hostů nakonec potvrdil ještě třetí gól Tybora.

Předehrávka 52. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Mozer (Kolář), 52. Radil (V. Kočí, Tybor), 57. Tybor (Radil, Vašíček). Rozhodčí: Lacina, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4370.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Polášek, Hrbas, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, T. Rachůnek - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Simon, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád - Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata: