Hlavní obsah

Jsme šťastní za tři body, oddechl si olomoucký Marosz po výhře v Chomutově

Chomutov

Hokejisté Chomutova po šestibodovém zisku ze dvou zápasů na ledě soupeřů chtěli potvrdit dobrou formu i v osmém kole baráže o extraligu proti Olomouci. Místo toho po prohře 3:4 přišli o první místo v průběžné tabulce, kam se na jejich úkor posunula pražská Slavia. A Hanáci se už bodově dotáhli na Severočechy, takže situace v boji o dvě extraligové místenky se ještě více zdramatizovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Rostislav Marosz (vlevo), Tomáš Rolinek a Jan Buchtele ze Sparty.

Článek

Rozhodující gól Olomouce, která vedla 4:0 a nakonec ubránila nejtěsnější vítězství, vstřelil Rostislav Marosz. „Zápas jsme měli super rozehraný. A nakonec všichni viděli, jak to dopadlo. Soupeř se zvedl a musíme být šťastní za tři body a za to, že domácí nedotáhli velké manko. Výhra z venku se moc cení," oddechl si forvard. Co zapříčinilo přece jen „horké" chvilky Olomouce při finiši Chomutova? „Někteří naši kluci trochu znervózněli. Začali jsme ustupovat a oni do nás jezdili. Třetí gól, který jsme dostali, byl nepříjemný s ohledem na to, že ještě zbývaly nějaké minuty do konce. Pokusili jsme se hru zklidnit a zjednodušit. Naštěstí jsme to zvládli," líčil olomoucký útočník.

Olomouc naznačuje odhodlání pro další fázi baráže. „Musíme sklonit hlavy a jít do každého zápasu s pokorou. Snad jsme si srovnali v myšlenkách, o co jde, a budeme chtít úspěšnou bilanci z posledních dvou kol dotáhnout až do konce," prohlásil ještě Marosz.

Asistent trenéra Hanáků Jan Tomajko po výhře v Chomutově pochválil tým za obětavý výkon: „Průběh vypadal po druhé třetině jednoznačně, vedli jsme o tři a pak ještě o čtyři góly. Ale Chomutov se úplně nevzdal. Trošku jsme mu pomohli tím, že jsme už nehráli jako předtím. Celkově jsme ale soupeře udolali díky bojovnosti. Kluci padali do střel, hodně jich zblokovali a pomohli Vošvrdovi v brance."

Zápas jsme zbabrali, sypal si popel na hlavu Hřebejk

Naopak chomutovský útočník Štěpán Hřebejk netajil zklamání: „Body jsme si nezasloužili, protože jsme zabrali a hráli pořádný hokej jen čtrnáct minut v závěru. A v baráži se musí dřít celý zápas. Dost jsme postupové naděje zkomplikovali, je to ponaučení."

Ztráta prvního místa v tabulce ho mrzela. „Způsobili jsme si to sami. I když jsme si říkali, že do toho půjdeme na sto procent, nebylo tomu tak. Přitom v Olomouci a na Slavii jsme se přesvědčili, že při plné koncentraci se dá vyhrát v baráži nad každým soupeřem. Takhle jako tentokrát proti Olomouci to nejde. Času na trénování je málo, teď jde do tuhého a hodně napoví nedělní a úterní dvojzápas s Budějovicemi u nich a pak doma," dodal Hřebejk.

Dvojboj čeká také druhou barážovou dvojici, protože Olomouc hraje se Slavií a poté na jejím ledě v Edenu.

Reklama

Související témata: