Hlavní obsah

Litvínov nechce být za otloukánka. Nemůžeme si nechat všechno líbit, varuje Ručinský

Třinec

Video promítané v Třinci přímo na ledě před finálovými duely hokejové extraligy působivě zobrazuje, jak maskot Dráček Werkáček zničil Mladou Boleslav i Spartu a nyní si do haly v pařátech donesl Litvínov. Jenže Verva se jako nebohá kořist rozhodně nechová.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Martin Ručinský.

Článek

Pro žlutočerné není vedení 2:0 ničím novým, podobně odstartovali i čtvrtfinále a semifinále. Rozdíl je v tom, že do finálové série nešli v roli favorita a dvě výhry urvali na ledě soupeře. Teď se série stěhuje na Zimní stadión Ivana Hlinky, kde Litvínov prohrál naposledy o loňských vánočních svátcích…

„Doma jsme silní a máme za sebou neskutečné fanoušky,“ připouští hrající legenda klubu Martin Ručinský. Ve 44 letech má za sebou dost vypjatých bitev v play off na to, aby věděl, že jeho tým je teprve v polovině cesty za vysněným titulem. Vnímají to stejně i mladíci ve žlutočerných dresech?

K euforii není důvod

„Máme hodně zkušených hráčů, kteří jsou v hokeji protřelí a něco prožili. Je na nich, aby mužstvo uklidnili, protože není žádný důvod k euforii,“ ujišťuje Ručinský. Mnoho práce se stahováním svých spoluhráčů z oblak zpět na zem ale nemá. „Nemusíme jim nic říkat, slova o titulu v kabině ani nepadají, série teprve začala,“ vykládal útočník.

I on ale dokázal ve druhém zápase vypěnit. „Jsem klidný člověk, chápu jejich frustraci, ale zase si nesmíme nechat nadělat na hlavu. Nejsme žádní otloukánci. Oplácet a prát se s nimi určitě nebudeme, ale odsaď pocaď. Nemůžeme si nechat všechno líbit,“ vyhlásil Ručinský.

Ve středu a ve čtvrtek se tak opět pokusí potěšit své přátele z různých koutů republiky. „Nejsem překvapený, že nám fandí celý Litvínov. Ale divil jsem se, kolik lidí nám fandí třeba z Prahy, z jižních Čech, z Plzně, kde mám kamarády. Chodí mi esemesky, jsem jenom rád a doufám, že ty lidi nezklameme,“ dodal jeden z tahounů Vervy.

Který tým vyhraje třetí finálový duel play off extraligy?
Litvínov
77,4 %
Třinec
22,6 %
Celkem hlasovalo 8156 čtenářů.

Reklama

Související témata: