Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 1:5Zlín díky hattricku Bukartse vyhrál vysoko v Chomutově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ölvecký 1 : 0
17. Bukarts 1 : 1
19. Šťastný 1 : 2
28. Vlach 1 : 3
36. Bukarts 1 : 4
60. Bukarts 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili ve 31. kole Tipsport extraligy na ledě Chomutova vysoko 5:1. Piráti sice vedli, ale zbytek utkání patřil soupeři a přišli tak o šňůru sedmi výher před svými diváky. Hattrick v dresu vítězných Beranů si zaznamenal útočník Roberts Bukarts.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu.

Článek

V úvodní třetině měl převahu domácí Chomutov, Zlín si za prvních 15 minut úvodní části hry nevypracoval žádnou příležitost a dokonce ani neohrozil přímou střelou brankáře Kopřivu. První dvě branky padly jako důsledek přesilových her, obě shodně čtyři sekundy po jejich skončení.

Jako první se v 10. minutě prosadil domácí Ölvecký, jenž se proháčkoval před brankáře Kašíka a v pádu zasunul puk do sítě. Slovenský útočník tak vstřelil svou druhou branku ve druhém domácím utkání za Chomutov. Vyrovnání přišlo v polovině 17. minuty, kdy Holík našel od levého hrazení najíždějícího Bukartse, jenž dokázal procedit kotouč skulinou mezi Kopřivovým tělem a tyčkou.

O dvě minuty později Zlín otočil vývoj zápasu: Kotvan našel přihrávkou spoza vlastní brány najíždějícího Šťastného, ten unikl po pravé straně a nejprve trefil Kopřivu do hrudi, odražený kotouč ale už dostal do sítě.

Hned po 20 sekundách druhé třetiny měl velkou příležitost na zvýšení náskoku Holík, jenž vypíchl na vlastní obranné modré čáře kotouč Ruttovi, ale v samostatném úniku Kopřivu nepřekonal. Chomutov se proti pozorné hře Zlína jenom těžko prosazoval, k vyrovnání nevedla ani přesilová hra za příliš mnoho zlínských hráčů na ledě.

Bukarts završil hattrick

Prakticky z ničeho udeřilo naopak na druhé straně, když se 34 sekund po skončení domácí přesilové hry prosadil Roman Vlach, jenž úspěšně tečoval Marušákovo nahození. Už na tříbrankový rozdíl upravil druhým zásahem v utkání Bukarts, který střelou mezi betony překvapil Kopřivu, čímž ho zároveň i vyhnal z branky. Vystřídal ho Strmeň.

Ve třetí třetině Chomutovští zvýšili důraz a zlepšili bruslení. Vynutili si tak vyloučení Veselého na začátku 43. minuty, největší šanci v početní výhodě měl Vondrka, jehož dorážka šla ale těsně mimo. V polovině závěrečné části nezužitkovali přečíslení Červenka s Vondrkou.

Poslední pátý gól přidal v dvojnásobné přesilovce Bukarts a dovršil hattrick. Chomutov prohrál před svými diváky po sedmi vítězných zápisech, naposledy se Piráti museli sklonit 25. října s Třincem 4:5 po prodloužení.

31. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Ölvecký (Jánošík, Hřebejk) - 17. Bukarts (P. Holík), 19. D. Šťastný (Kotvan, Marušák), 28. Roman Vlach (Marušák, O. Veselý), 36. Bukarts (Říčka), 60. Bukarts (P. Holík). Rozhodčí: Šindler, Souček - Frodl, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Tomica (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: M. Kopřiva (36. Strmeň) - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - D. Květoň, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Dušek, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Kubiš, Maruna, Čech - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora - Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: