Hlavní obsah

Jsem nadšený, že Vítkovice vyšly, libuje si brankář Bartošák

Ostrava

Hokejový brankář Patrik Bartošák, jenž patří v zámoří týmu Los Angeles Kings, pomůže Vítkovicím. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant podepsal v Ostravě víceletý kontrakt s podmínkou, že v příští sezóně neodejde do zámoří. „Asi to bude nejlepší, když zůstanu doma. Chci, aby se situace kolem mě uklidnila a ten můj problém tam se vyřešil. Pak se tam můžu vrátit,“ zdůvodnil Bartošák, jenž ve Spojených státech čelí obvinění z domácího násilí a Los Angeles mu pozastavilo smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Patrik Bartošák

Článek

Když jste se vracel do Evropy, projevil jste přání chytat ve Vítkovicích. To vám vyšlo, takže jste spokojený?

Jsem nadšený! Vítkovice jsou mou srdeční záležitostí. Vychovaly si mě, a když bych si mohl vybrat tým, kde bych vážně chtěl hrát, tak by to byly vždycky Vítkovice. Je skvělé, že ta jednání vyšla.

Měl jste i jiné nabídky?

Bylo tam něco ze slovenské ligy i jeden klub z české extraligy. Ale já jsem rád, že to dopadlo takto. Snažili jsme se to s mým agentem Vláďou Vůjtkem udělat tak, aby ty Vítkovice vyšly. Už jsem dlouho nechytal (naposledy na konci listopadu. Poté mu LA Kings suspendovali kontrakt - pozn. aut.) a moc se do branky Vítkovic těším.

Podepsal jste víceletou smlouvu s podmínkou, že příští sezónu neodejdete do zámoří, proč taková klauzule?

Návrat do zámoří v příští sezóně by pro mě asi nebyla zrovna nejlepší volba. Chci, aby se situace kolem mě uklidnila a ten můj problém tam se vyřešil. Když přijde nabídka po příští sezóně, tak budu mít ve smlouvě naopak klauzuli, že můžu odejít. Ale to je teď hodně vzdálená budoucnost. Nyní se chci soustředit jen na to, abychom s Vítkovicemi udělali nejprve předkolo play off. A po sezóně se pořádně připravím na novou sezónu v dresu Vítkovic.

Ztráta na předkolo je ale velká. Do konce základní části zbývá deset kol a Vítkovice ztrácejí deset bodů.

Je to dost, ale když budeme věřit, tak ještě něco uhrát můžeme. Pořád si myslím, že těch deset bodů se dá umazat. Šance umírá poslední.

Jak to vzali vaši kolegové a zároveň konkurenti ve vítkovické brance Daniel Dolejš a Pavel Kantor?

Všichni tři jsme profesionálové a víme, že taková situace může v hokeji kdykoliv nastat. Vzali to jako profíci a věřím, že ačkoliv jsme konkurenti, tak vytvoříme dobrou partu.

Kdy vás fandové uvidí poprvé v brance? V pátek v Chomutově, nebo až v neděli doma proti Třinci?

V pondělí nebyl trénink, takže zatím nemám informace, kdy bych mohl chytat. Budu ale připravený a uvidíme.

Reklama