Hlavní obsah

Obránce Pilař je Spartě vděčný

PRAHA

Původně sice obránce Karel Pilař plánoval postupné nabírání ztracené kondice, ale nakonec si plácl do konce ročníku se Spartou, za kterou by měl nastoupit už v pátek v Českých Budějovicích. V této sezóně neodehrál zatím ani jedno soutěžní utkání, jelikož na jejím startu kvůli problémům se srdcem zrušil v NHL dohodu s Torontem.

Článek

"Končí přestupní termín a já se musel rozhodnout, za koho hrát. Měl jsem velmi dobré nabídky ze zahraničí, ale Sparta mi vyšla vstříc ohledně mého zdravotního stavu. Nejsem ještě stoprocentní, ale zkusím to. Napoprvé to určitě nebude super," soudí bek, který za Spartu nastupoval i v minulé sezóně při výluce v zámoří.

Pilař cítí i šanci zúčastnit se květnového mistrovství světa v Lotyšsku. "Hrálo to určitou roli v mém rozhodování. Mám podporu sparťanského vedení i trenérů. Chtěl bych se jim hlavně odvděčit dobrými výkony na ledě," říká Pilař, jenž by se měl stát členem elitní přesilovkové formace pražského klubu, který usiluje o místo v osmičce pro play-off.

Po uzdravení několika zadáků má nyní Sparta k dispozici hned děvět beků, ale přetlaku se prý mistr světa z roku 2001 nebojí. "Až se dostanu úplně do formy, nemělo by se mě týkat, že se nevejdu do sestavy," předpokládá.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice