Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:2Stav série 1:1Stupidní zkrat sparťana Klimka pomohl Liberci srovnat finálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Valský 1 : 0
10. Hamilton 1 : 1
11. Forman 1 : 2
32. Řepík 2 : 2
40. Radivojevič 3 : 2
59. Vampola 4 : 2
Záznam online reportáže

Další domácí zaváhání už nepřipustili, Spartu hokejisté Liberce ve druhém finálovém utkání extraligového play off porazili 4:2 a stav série tak srovnali na 1:1 na zápasy. Vítězný gól Bílých Tygrů vstřelil na konci druhé třetiny Branko Radivojevič z přesilovky, které předcházel stupidní zkrat útočníka hostů Klimka. Ten za kopnutí do Dernera obdržel trest ve hře na pět minut a do konce utkání. Třetí duel série se odehraje v pondělí od 18:20 na ledě Pražanů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Ševc (vpravo) z Liberce a Miroslav Forman ze Sparty.

Článek

Sparta, do jejíž sestavy se po třízápasové pauze způsobené zraněním vrátil obránce Čajkovský, byla v úvodních minutách pod tlakem, obě brzké liberecké přesilovky ale přečkala. Následně si v početní výhodě zahrála sama, jenže paradoxně inkasovala. Únik Stránského sice Pöpperle zlikvidoval, následně ale vypálil přesně do šibenice Valský a svým prvním gólem v letošním play off poslal Liberec do vedení. Severočeši v té době diktovali tempo hry a na střely vedli 12:0!

Pražanům ovšem stačila na odpověď necelá minuta a půl. Hrbasovo nahození od mantinelu tečoval Hamilton a sparťané tak ze své první vážnější příležitosti srovnali. A hned vzápětí trefil Pech z další dorážky tyčku. Stejně se ale sparťané záhy vedoucího gólu dočkali. 61 vteřin po zásahu Hamiltona uspěl s další tečí Forman.

Hosté se ve druhé třetině soustředili na pozornou obranu, hráli velice jednoduše, což jim až do 32. minuty vycházelo. Jenže pak si nabruslil po pravém křídle do útočného pásma Řepík a jeho střela na lapačku propadla Pöpperelmu do branky.

Vývoj zápasu pak na konci druhé třetiny ovlivnila vyloučení. Když domácí Ševc dostal už třetí menší trest v zápase, nasupeně jako gesto nesouhlasu s verdikty sudích sprintoval na trestnou lavici. O přesilovku ale Spartu stupidně připravil Klimek. Vleže kopnul nožem brusle Dernera, což rozhodčí ocenili trestem ve hře na pět minut a do konce utkání.

Následně navíc obdržel dvě minuty za zdržování hry i Hrbas a Bílí Tygři hráli minutu ve čtyřech proti třem a pak i přes šedesát vteřin v pěti proti třem. Ani jednu z těchto možností sice nevyužili, pak ale už při klasické přesilovce napřáhl na modré Radivojevič a Pöpperle nestačil zareagovat.

Sparta se ve třetí třetině musela tlačit do útoku, narážela ale na jistého Lašáka. Blízko uklidňující čtvrté trefě byl na druhé straně při přesilovce Vampola, zamířil však do Pöpperleho. Právě liberecká čtrnáctka měla čtyři minuty před koncem základní hrací doby další možnost k rozhodnutí, sparťanský gólman ale naděje hostů na srovnání udržel.

V čase 58:12 si vzala Sparta timeout, po kterém risknula hru bez brankáře. A Kudrna byl vyrovnávacímu gólu velice blízko, jenže prázdnou bránu zblízka přestřelil. Přesně minutu před koncem naopak unikl Vampola a při sparťanské power play uzavřel na konečných 4:2 pro Bílé Tygry.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Valský (Vitásek), 32. Řepík (Mojžíš), 40. Radivojevič (Řepík, Birner), 59. Vampola - 10. Hamilton (Hrbas), 11. Forman (Eminger, Polášek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Klimek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, Stránský. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, Čajkovský - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Klimek, Hamilton - Netík, Dragoun, A. Kudrna - Pech, Kumstát, od 36. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: