Hlavní obsah

Hráči zaslouží pochvalu za vůli, nasazení a herní náboj, řekl asistent Stránský po výhře Litvínova nad lídrem

Litvínov

Šťastný gól nedlouho před koncem prodloužení v přesilovce rozhodl o vítězství hokejistů Litvínova nad Kometou Brno 3:2. Severočeský tým vyhrál třináctý z posledních čtrnácti extraligových zápasů, z toho podeváté v řadě se radoval na domácím ledě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují vstřelený gól v zápase s Brnem.

Článek

Hostům však stačil i bod k uhájení prvního místa v tabulce díky lepšímu skóre, než má při stejném bodovém zisku druhý Třinec.

„Velice kvalitní utkání se vším všudy, hrálo se nahoru-dolů. Bylo se na co dívat. Trošičku nás ale mrzí, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli ke třem bodům," konstatoval litvínovský asistent trenéra Darek Stránský.

„Hloupou situací jsme se dostali do tří a inkasovali vyrovnávací druhý gól a chybělo nám štěstí při bránění. V prodloužení se to otočilo a štěstěna se k nám přiklonila, takže jsme nakonec rádi za dva body. Hráči zaslouží pochvalu za vůli, nasazení a herní náboj až do poslední chvíle," mínil Stránský.

Kometu dostal do vedení Haščák proměněným trestným střílením, nařízeným za faul brankáře Januse. Litvínovu se ale ve druhém dějství povedl obrat zásluhou osvědčeného tahouna Viktora Hübla a neustále se zlepšujícího Martina Hanzla, pro něhož to byl čtvrtý gól v posledních třech zápasech. Brno se však nepoložilo a brzy srovnalo, čímž si Kometa vynutila prodloužení. Jenže v prodloužení tým pykal za příliš mnoho hráčů na ledě, a tak druhý bonusový bod připadl domácím.

„Nakonec rozhodlo zaváhání u naší střídačky, když se zdálo, že zápas dospěje k samostatným nájezdům. Litvínov po celých šedesát minut organizovanou hrou vzdoroval. V tom byl rozdíl oproti jiným soupeřům, kteří v předešlých kolech proti nám nevydrželi v maximálním tempu," uvažoval Petr Haken, jeden z asistentů brněnského trenéra.

Reklama

Související témata: