Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 5:4 SNBukarts zařídil výhru Zlína nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Schaus 0 : 1
15. Bukarts 1 : 1
37. Bárta 1 : 2
46. Holík 2 : 2
52. Čáslava 2 : 3
58. Veselý 3 : 3
58. J. Sýkora 3 : 4
60. Šťastný 4 : 4
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zdolali ve 45. kole extraligy předposlední Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali ještě v 58. minutě 2:4. Zápas rozhodl ve čtvrté sérii rozstřelu lotyšský útočník Roberts Bukarts, který si v připsal celkem čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dalibor Řezníček, Michal Popelka, Roberts Bukarts a Tomáš Žižka ze Zlína se radují z gólu.

Článek

Úvodní šanci měl už v první minutě domácí Říčka, na druhé straně se dostal do obrovské příležitosti Ščotka. Jeho rána sice Kašíkovi propadla výstrojí, ale puk skončil těsně vedle branky. Zlín hrál po páteční porážce v Plzni 1:7 opatrně, ale přesto jako první inkasoval. Ve 12. minutě domácí po vhazování v obranném pásmu nedokázali odpálit puk do bezpečí, čehož pohotově využil Schaus.

Poté Berani zvýšili tempo a dočkali se vyrovnání. Šťastný ještě trefil tyč, ale o chvilku později se už prosadil zblízka Bukarts. Po první třetině se ještě strhla potyčka, na trestnou lavici putovali oba střelci branek.

V prostředním dějství měli více šancí Východočeši. Schausova střela Kašíkovi vypadla z náručí, nikdo ale na dorážku připraven nebyl. Potom dobře tečoval Rolinek, ovšem pouze do boční sítě. Ve 37. minutě se už Pardubice dočkaly. Nahodil objel Kotvana, předložil puk Bártovi, který jej zasunul do prázdné branky.

Zlín si v úvodu třetí třetiny vytvořil hned několik šancí a v největší neuspěl sám před Hüblem Říčka. Hráči Dynama museli faulovat a Zlín v přesilovce pěti proti třem vyrovnal díky Holíkovi. Následně usedl na trestnou lavici za faul po odpískání Čáslava, jeho spoluhráči se ale ubránili.

Obrovská šance se naskytla Zlínu v 51. minutě. Popelka nejdříve trefil tyč a Říčka nedokázal dorazit puk do prázdné branky. Hned za pár sekund putoval na trestnou Okál a Pardubicím získal vedení tvrdou ránou Čáslava. Vyrovnat mohl Kubiš, ale radovali se naopak hosté. V čase 57:15 se po brejku prosadil bekhendovou střelou Ján Sýkora.

Hned za 24 vteřin ale vykřesal domácím naději kapitán Veselý a 39 sekund před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení Šťastný. Skóroval při Schausově vyloučení za nedovolenou výstroj a Zlín hrál při power play v šesti proti čtyřech.

V prodloužení mohli Berani rozhodnout při čtvrtém vyloučení Schause v zápase, to se jim ale nepovedlo. Zápas rozuzlil až Bukarts, který v nájezdech proměnil oba své pokusy.

45. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bukarts (Honejsek), 46. P. Holík (Bukarts), 58. O. Veselý (Řezníček, Bukarts), 60. D. Šťastný (Kotvan, Marušák) rozhodující sam. nájezd Bukarts - 12. Schaus, 37. Bárta (Nahodil), 52. Čáslava (Schaus, P. Hubáček), 58. J. Sýkora (Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 4534.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Okál, Popelka, Kubiš - Bukarts, Honejsek, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Pardubice: J. Hübl - Nedbal, Trončinský, Schaus, Čáslava, Chaloupka, Ščotka - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - M. Beran, D. Tomášek, P. Hubáček - J. Sýkora, Nahodil, Bárta - Starý, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články