Hlavní obsah

Strašný začátek, mocná stíhačku a děkovačka od diváků. Teď čeká Plzeň velká proměna

Plzeň

Bylo pár minut po pátečním posledním čtvrtfinále, plzeňští fanoušci zůstávali na tribuně a jednoho po druhém vyvolávali domácí hráče, aby jim poděkovali za sezónu. Tedy především za její závěrečnou část, vždyť ještě na konci října by málokdo věřil, že taková děkovačka v plzeňské hale vůbec bude moct v rámci play off proběhnout.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští hokejoví fanoušci.

Článek

V posledním zápase první čtvrtiny schytali Indiáni debakl od Liberce 0:5 a spadli na úplné dno tabulky. Za třináct zápasů měli osm bodů, nevěděli kudy kam. „Koukli jsme před sebe a všichni byli daleko. To byl jeden z nejhorších momentů,“ vzpomíná útočník Jakub Lev.

Změny v kádru i na lavičce

K rošádě došlo na střídačce, na níž z pozice generálního manažera sestoupil Martin Straka, jeho bratr Michal se přesunul ke staršímu dorostu (a minulý týden s ním slavil mistrovský titul). Z týmu odešel Colton Yellow Horn, jenž nenaplnil očekávání produktivní posily.

A změny dokázaly Indiány nastartovat k mocné stíhací jízdě. „Tři čtvrtě sezóny jsme se prali o předkolo, těch psychicky náročných zápasů byla spousta. Soupeři, kteří hráli celou sezónu nahoře, jich tolik neabsolvovali. Za to, jak je zvládli, patří klukům poděkování. Jsem na ně hrdý,“ vyprávěl plzeňský asistent Ladislav Čihák.

„Byla to hodně těžká sezóna,“ přikyvoval kapitán týmu Ondřej Kratěna. „Ale takovou jsme si ji udělali sami tím strašným začátkem,“ měl jasno.

Po obratu 0:2 na 3:2 na zápasy v předkole s Vítkovicemi byla Plzeň zdatným sokem i Liberci ve čtvrtfinále. Mnohem vyrovnanějším než při zmíněné debaklu ve 14. kole.

Esa na odchodu

„Ze začátku sezóny jsme asi nenašli správnou chemii. Ve druhé půlce už jsme podávali kvalitní výkony a posledním zápasem se dostali do předkola, posledním jsme postoupili do čtvrtfinále a nebylo daleko hrát poslední možný zápas i s Libercem. Ale to už by asi i toho štěstí bylo moc,“ uznal Lev.

Až Plzeň nastoupí k úvodnímu kolu příští sezóny, půjde zřejmě o výrazně jiný tým, než jaký dokončil tento extraligový ročník. „Pár změn určitě bude. Možná i výrazných,“ připouští Čihák.

Zaječí úmysly ohlásil Jakub Lev, zájem přes nepříliš vydařené play off jistě bude i o střelce Dominika Kubalíka. své plány zatím nechtěl zveřejnit zanedlouho čtyřicetiletý Kratěna. I když „rada“ fanoušků po zápase zněla jasně: „Ondro, zůstaň.“

Reklama

Související témata: