Hlavní obsah

Hradec vybojoval s klikou výhru nad Tygry, Olomouc díky Irglovi slaví na ledě Indiánů

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně, kteří vyhráli základní část extraligy, v úvodním čtvrtfinále play off podlehli HC Olomouc 2:3 po samostatných nájezdech. Hrdinou utkání byl Zbyněk Irgl, jenž dal dva góly a následně přidal i rozhodující nájezd. Ve druhém duelu Hradec Králové vyhrál nad Tygry z Liberce 3:2 v prodloužení. V 63. minutě rozhodl Lukáš Vopelka, jehož pokus tečoval nešťastně do vlastní sítě liberecký Ladislav Šmíd.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Roman Will z Liberce a Roman Kukumberg z Hradce Králové v poněkud nehokejové pozici během úvodního čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Hrdinou utkání na ledě Indiánů byl zkušený útočník Zbyněk Irgl. Ten poslal Hanáky dvakrát do vedení, ale Plzeň vždy dokázala srovnat krok. Vítěze neurčilo ani prodloužení, proto musely rozhodnout samostatné nájezdy.

A tam měl hlavní slovo opět Irgl. Nezaváhal v první sérii, ale tady Zápasočeši vyrovnali. V páté sérii musel domácí Kratěna proměnit, aby se hrálo dál. Domácí střelec nepodlehl panice a skóroval.

Další příležitost pro Irgla přišla v šesté sérii. Před ní bylo jasné, že pokud promění, budou Hanáci slavit. Olomoucký útočník se nemýlil a pasoval se do role největšího hrdiny duelu.

Prodloužená v Hradci

Zápas v Hradci Králové začali lépe Liberečtí. Poté, co smázli v předkole Spartu, brzy vedli. Po necelých dvou minutách se trefil Marek Kvapil, ale radost Severočechům vydržela jen chvíli. Už v 6. minutě totiž Petr Koukal vyrovnal. Ve zbytku třetiny se hrál bojovný hokej, za pozornost stála bitka Bergera se Šmídem, ale branky se fanoušci do sirény nedočkali.

Ve druhé třetině se pro změnu ujali vedení hráči Mountfieldu. První přesilovku ještě nevyužili, ale při další početní výhodě se už trefil Lukáš Cingel. I na tento zásah však měli Tygři odpověď. Při hře pěti proti čtyřem srovnal svou druhou zápasovou trefou Kvapil.

Ve třetí třetině branka nepadla a čekalo se, zda se dočkají fanoušci rozhodnutí ve čtvrté dvacetiminutovce. A netrvalo dlouho. Už po pár desítkách sekund rozjásal hradeckou arénu vítězným zásahem 22letý útočník Lukáš Vopelka.

Hokejová extraliga, Generali play off
Plzeň - Olomouc 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 29. Schleiss, 48. Kindl - 12., 36. a rozhodující nájezd Irgl.
Hradec Králové - Liberec 3:2 v prodloužení
Branky: 6. P. Koukal, 25. Cingel, 63. Vopelka - 2. a 35. Kvapil.

Reklama