Hlavní obsah

Slovanu se ztratila hvězdná posila. Smutné vysvětlení přišlo až po několika hodinách

Bratislava/Praha
Aktualizováno

Z hvězdné posily pro hokejový Slovan Bratislava nebude nic. Vedení klubu se přitom už domluvilo na spolupráci s třicetiletým útočníkem Chrisem Stewartem, který se ve středu měl poprvé hlásit v novém týmu. Jenže se jaksi nehlásil... A už je jisté, že Slovan na něj může zapomenout. Po Kanaďanovi, jenž posledních deset sezón nastupoval v NHL, nebylo ani vidu ani slechu. Trvalo několik hodin, než se situace vysvětlila.

Foto: Profimedia.cz

Kde je? To by v Bratislavě taky rádi věděli... Hokejista Chris Stewart do slovenské metropole zatím nedorazil.

Článek

Podle aktuálního telefonátu Stewartova agenta pro Evropu, se hráč pro vážné rodinné problémy rozhodl náhle ukončit svou profesionální kariéru. Do Bratislavy tedy určitě nepřicestuje.

Slovan se s pouhými osmi body ze třinácti zápasů krčí na samém dně Západní konference Kontinentální hokejové ligy a po bídném vstupu do soutěže se proto vedení klubu rozhodlo pro posílení kádru.

Slovan také podle plánu vyslal do Vídně, kde letadlo z Miami ráno přistálo, člověka z klubového managementu, aby Stewarta vyzvedl a dojel s ním do Bratislavy. Jenže když se účastník MS v roce 2011 ani po dvou hodinách od přistání neobjevil, začali si na Slovanu dělat starosti.

Podle webu hokej.sk přitom hráčův agent bratislavskému klubu potvrdil, že si Stewart zařídil potřebnou dokumentaci a po deváté ranní měl přistát na vídeňském letišti.

Vedení Slovanu se proto se svou novou posilou pokusilo spojit telefonicky, ovšem neúspěšně. Telefon sice vyzváněl, Stewart jej ale nebral.

„Měl k nám (Stewart) dorazit během tréninku. Vím, že někdo z managementu ho jel vyzvednout na letiště. Tohle je pro mě nová informace. Budu zjišťovat podrobnosti a uvidíme," neskrýval překvapení hlavní kouč Slovanu Vladimír Országh.

Smutné vysvětlení dorazilo později. Slovan už se snaží reagovat na nečekaný vývoj situace a řeší příchod jednoho útočníka a jednoho obránce.

Stewart strávil posledních deset sezón v NHL. Za Colorado, St. Louis, Buffalo, Minnesotu, Anaheim a Calgary odehrál dohromady 652 zápasů s bilancí 160 branek a 161 asistencí. Při výluce soutěže v ročníku 2012/13 odehrál pět utkání v české extralize za liberecké Bílé Tygry.

Reklama