Hlavní obsah

Řepíka nominace na Karjala Cup potěšila, pak válel v KHL

Bratislava

Český útočník Michal Řepík přispěl brankou a gólovou přihrávkou k obratu Slovanu Bratislava ve čtvrtečním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) proti Sibiru Novosibirsk. Po vysokých prohrách s CSKA 0:9 a Petrohradem 0:7 to bylo pro Slovan velmi důležité vítězství. „Velmi nám dnes pomohly přesilovky. Ve hře pět na pět to bylo vyrovnané utkání," hodnotil český hokejista.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Radost Michala Řepíka z gólu.

Článek

„Věřím, že sebevědomí nám zase trošku naskočilo," dodal český útočník. Zároveň přiznal, že po vysokých porážkách měli hráči mítinky s trenéry. „Řekli jsme si, co jsme dělali špatně a chtěli jsme to zlepšit. Se vším respektem k Novosibirsku však říkám, že CSKA a Petrohrad jsou úplně jinde než ostatní mužstva," připustil.

Slovan čekají ještě dvě domácí utkání a pak následuje reprezentační přestávka. Trenér českého národního mužstva Miloš Říha povolal na turnaj Karjala Cup ze Slovanu Řepíka i dalšího útočníka Rudolfa Červeného. „Je to pocta, že si opět můžu zahrát za národní tým. Je tam nový trenér, bude se budovat nový tým, který se pak bude doplňovat z hráčů z NHL. Pro mě je vždy čest zahrát si za národní tým," zdůraznil útočník Slovanu.

Pro Řepíka není nový trenér národního mužstva neznámý, protože pod Říhou hrál už v minulosti právě ve Slovanu. „Víme, co od sebe můžeme očekávat. Jsem rád, že jsem v nominaci. Určitě tam pojedu s tím, že budu makat a doufám, že něco uhrajeme," konstatoval útočník.

Na reprezentační sraz dorazí později

Řepík to vidí tak, že Říha se snaží vybrat hráče, kteří mají momentálně nejlepší formu. „Chtěl bych podávat i nadále dobré výkony, abych se v národním mužstvu udržel a dostal  se na šampionát, který se bude hrát v Bratislavě. Tady to znám a bude zde určitě výborná atmosféra," doplnil.

Zatím však neví, zda bude hrát i v národním mužstvu s parťákem ze Slovanu Červeným. „Když vyšla nominace, tak jsme si vzájemně gratulovali. Před měsícem byl v Bratislavě Robert Reichel a trošku jsme se pobavili, ale zatím jsem s nikým jiným nemluvil. Sraz je v pondělí, ale my ještě hrajeme. Takže tam přijedeme v úterý," řekl.

Reklama

Související témata: