Hlavní obsah

Omsk touží po návratu Sušinského, byl připraven obětovat Rosu

PRAHA/OMSK

Vedení hokejového klubu Avangard Omsk by rádo získalo do svých řad útočníka Petrohradu a ruské reprezentace Maxima Sušinského. Omsk nabídl za posledního mistra světa českého útočníka Pavla Rosu i další forvardy Alexandrova a Jakucenju, ale prozatím s nabídkami neuspěl. Sušinskij přitom v Petrohradu nehraje, protože byl nedávno suspendován za kritiku svého mužstva.

Foto: www.khl.ru

Maxim Sušinskij (vlevo) v rozhovoru s brankářem Novokuzněcku Sokolovem

Článek

Sušinskij po pátečním utkání  Kontinentální ligy (KHL) s Novosibirskem (4:0) řekl ruskému serveru championat.ru, že v Petrohradu panují zmatky a taktika amerického kouče Barryho Smithe se míjí účinkem. "Každý den se pořád něco mění. Někdy ani během zápasu pořádně nevím, s kým budu hrát další střídání. To není normální... Za takového systému nevím, jestli jsme schopni hrát o vyšší příčky," řekl mimojiné hráč, který patří k největším hvězdám KHL.

Reakce Petrohradu na sebe nenechala dlouho čekat a Sušinskij, ještě loni kapitán týmu, byl suspendován na dobu neurčitou. Sušinskij se sice bránil tím, že novinář jeho slova v rozhovoru trochu překroutil, ale už mu to nebylo pranic platné. "Maxim porušil etická pravidla profesionálního hráče a musí nést následky," prohlásil sportovní ředitel Petrohradu a bývalý slavný hráč Igor Larionov.

Vrátí se Sušinskij k Jágrovi? 

Kolem hráče, přezdívaného "Su-33" po ruské stíhačce Suchoj stejného čísla, jaké nosí Sušinskij na dresu, tak hned začali kroužit zájemci. Situaci zjišťovala Ufa, Dynamo Moskva, Magnitogorsk, a především Omsk, kde 34letý Sušinskij hrál v letech 1996-2005 a v roce 2004 s klubem slavil titul. Během výluky NHL před čtyřmi lety hrál dokonce v jednom útoku s Jaromírem Jágrem a největší hvězda Omsku by ráda Sušinského viděla znovu po svém boku.

Generální manažer Avangardu Anatolij Bardin se ve středu sešel s šéfem petrohradského SKA Alexandrem Medveděvem a nabídl za Sušinského útočníky Rosu, Alexandrova, a Jakucenju. Ovšem bez úspěchu.

Otázkou je, zda má vůbec Petrohrad zájem se Sušinského zbavit. Přece jen je to jeden z nejlepších hráčů ligy a navíc - generálním manažerem klubu se nedávno stal Andrej Točickij, který byl ještě nedávno hráčským agentem Sušinského a má s ním velmi dobré vztahy. "Situaci ohledně Sušinského budeme řešit po návratu do Petrohradu," prohlásil Barry Smith. Petrohrad je nyní na tripu po stadionech soupeřů. Dnes hraje na ledě HK MVD Balašicha, domů se vrátí během víkendu.

Reklama

Související témata: