Hlavní obsah

Ředitel Čechova Děnisov byl potrestán za Čerepanovu smrt

Ředitel ruského hokejového klubu Viťaz Čechov dostal od vedení Kontinentální ligy doživotní zákaz působení v soutěži. Vedení ligy v úterý potrestalo Michaila Děnisova za hrubé nedostatky v zajištění lékařské pomoci, které při vzájemném duelu vedly k úmrtí Alexeje Čerepanova z Avangardu Omsk.

Foto: www.khl.ru

Ruský hokejista Alexej Čerepanov

Článek

KHL podobným způsobem postihla i ředitele čechovské haly Jurije Afoňkina. Pokud by svou funkci odmítl opustit, nesmí Viťaz hrát v aréně soutěžní zápasy. KHL totiž oficiálně Afoňkina z funkce odvolat nemůže, neboť hala není majetkem klubu.

Vedení soutěže zároveň rozhodlo, že na každém zápase musí být dva sanitní vozy s potřebným vybavením. Klubům také doporučilo, aby zajistily i přítomnost odborných lékařů.

KHL na svém posledním zasedání také udělila pokutu 300 000 rublů Nižněkamsku, neboť na zápase Neftěchimiku proti moskevskému Spartaku tři dny po tragédii v Čechově nebyla na stadionu sanitka.

Devatenáctiletý Čerepanov, velký talent ruského hokeje srovnávaný dokonce s hvězdou NHL Alexandrem Ovečkinem, zkolaboval a následně zemřel na zástavu srdce v pondělí 13. října na ledě Čechova. Následné vyšetřování prokázalo, že spoluhráč české trojice v čele s Jaromírem Jágrem zemřel i proto, že na stadionu Čechova chybělo lékařské zabezpečení.

Reklama

Související témata: