Hlavní obsah

Irgl přispěl k výhře Atlantu nad Štěpánkovým Petrohradem

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Atlantu Mytišči srovnali čtvrtfinálovou sérii play off Kontinentální ligy (KHL) s Petrohradem na 1:1 na zápasy, když vyhráli druhý zápas na ledě soupeře 3:1. Asistencí na vítěznou branku k tomu přispěl i český útočník Zbyněk Irgl. Doma tentokrát zaváhal i tým Lokomotiv Jaroslavl, když prohrál s lotyšským Dynamem Riga 3:5.

Foto: www.khl.ru

Zbyněk Irgl v dresu Atlantu Mytišči

Článek

V Jaroslavli začaly padat branky až od druhé třetiny a jako první inkasovali domácí. Už po šesti minutách ale skóre otočili ve svůj prospěch i díky gólu Michala Barinky. Sprukts sice v polovině zápasu srovnal, ale na konci druhé části skóroval i další český bek ve službách Lokomotivu Karel Rachůnek.

Jenže pak už padaly branky pouze do sítě domácího gólmana Kotschnewa a Riga tak srovnala sérii play off na 1:1 na zápasy.

V brance Petrohradu nastoupil proti Mytišči Jakub Štěpánek a inkasoval už v první třetině po trefě Nestěrova. Na začátku druhé třetiny sice Afinogenov vyrovnal, ale to bylo od domácího týmu vše. Štěpánek nakonec dostal ještě další dvě branky a svěřencům českého kouče Václava Sýkory nepomohla ani power play v závěru.

Jaroslavl - Dynamo Riga 3:5
Branky: 26. Barinka, 28. Vasiljev, 38. Rachůnek - 22. Surový, 33. Sprukts, 46. Niživijs, 49. Trotter, 60. Karšums. Série: 1:1.
Petrohrad - Atlant Mytišči 1:3
Branky: 22. Afinogenov - 17. Nestěrov, 29. Musatov (Irgl), 39. Chomickij. Série: 1:1.

Reklama