Hlavní obsah

Omsk vyhrál maratón s Magnitogorskem až po 110 minutách!

PRAHA

Zápis do historie v úterý zažila Kontinentální liga. Hokejisté Avangardu Omsk podruhé vyloupili Metallurg Magnitogorsk. Ale jak! Rozhodla až šestá třetina a 110. minuta. Hrdina, který ukončil maratón, nese jméno Andrej Pěrvišin - konečný stav 2:3. Čtvrtfinálová série v Kontinentální lize je srovnána na 2:2. Za hosty si připsal dva body Roman Červenka, jeden Jaromír Jágr. Páté utkání se hraje ve čtvrtek v Omsku.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr z Omsku před brankou Magnitogorsku

Článek

„Samozřejmě nikdo neví, co bude v příštím utkání, ale je možné, že bude do značné míry rozhodující,“ přiznal hostující trenér Raimo Summanen po třetím utkání. Jako by tušil, že přijde nečekaná bitva.

Úvodní dva góly padaly až v posledních sedmdesáti sekundách první třetiny. Jágr vystřelil a Červenka vyražený puk uklidil do branky. Jenže pouze chvilková radost. Deset sekund před sirénou dostal do varu fanoušky v Metallurg Areně Klimenko - 1:1.

Stejným poměrem skončila i prostřední část. Jen se do tohoto stavu dostala v obráceném pořadí. Domácí se ujali vedení, gólu nezabránil ani Škoula, který přihlížel ráně Čistova.

Skóre srovnal Kuljaš, jenž stál na konci spolupráce Červenka - Jágr. Česká dvojka si vyměnila puk za brankou a Kuljaš se nemýlil.

Na začátku třetí třetiny podržel Avangard brankář Ramo, který byl v neděli střídán, v úterý ale opět potvrzoval pozici jedničky.

Gólové trápení Jágra pokračuje 

Hosté dostali příležitost i v početní výhodě. Důvodem byl faul na Vampolu, ten pocítil v obličeji hůl protihráče. Jágr mohl při hře pět na čtyři vstřelit gól, ale přihrávku Červenky nevyužil. Gólové trápení hvězdy Omsku se v play-off jen prodloužilo.

Tři minuty před koncem to v hale jen zašumělo. Puk se zastavil před tyčkou hostujícího gólmana. Následný závar ukončil až hvizd rozhodčího.

Až třetí prodloužení rozhodlo 

V poslední minutě zavítal na trestnou lavici Vampola. Tato potíž ale Avangardu nepřinesla porážku. Realitou se stalo naopak prodloužení. Ale ani to nerozhodlo. Osmdesát minut neukázalo na vítěze. A nebyl konec. Ani sto minut neuťalo tuto bitvu. Šance byly, ale gólmani hráli prim. To už se hosté museli obejít bez Červenky. Důvod? Zatím nikdo neví.

Únava, občerstvení o přestávce a další dvacetiminutovka byla na světě. V podstatě hráči šli do poslední třetiny druhého zápasu. Ale tady šlo stále o jeden jediný! Ve 110. minutě o všem rozhodl Pěrvišin a Omsk srovnal sérii na 2:2.

Čtvrté čtvrtfinále Kontinentální ligy
Metallurg Magnitogorsk - Avangard Omsk 2:3 po třetím prodlouženíon-line
Branky: 20. Klimenko (Aaltonen), 31. Čistov (Kajgorodov) - 19. Červenka (Jágr), 36. Kuljaš (Červenka), 110. Pěrvišin (Kalinin). Stav série 2:2
Salavat Julajev Ufa - Ak Bars Kazaň 0:4
Branky: 4. Kapanen (Zaripov, Morozov), 35. Morozov (Kapanen), 39. Hossa (Zaripov, Tereščenko), 47. Pesonen. Stav série 3:1.

Reklama

Související témata: