Hlavní obsah

Magnitogorsk - Spartak 4:3Nestrašil ukončil v KHL půst, Spartaku Hanzlovy góly nestačily

Aktualizováno

Český útočník Andrej Nestrašil ukončil ve svém prvním utkání Kontinentální hokejové ligy v novém roce desetizápasový střelecký půst a pomohl Magnitogorsku k výhře 4:3 nad Spartakem Moskva. Hostům nebyly nic platné ani dva góly Robina Hanzla, jenž zaznamenal více než jednu branku v zápase poprvé v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Nestrašil na tréninku.

Článek

Jednatřicetiletý Hanzl otevřel skóre už ve 3. minutě tečí v přesilovce a na začátku druhé třetiny Spartak zvýšil na 2:0. Ve 29. minutě snížil také šikovnou tečí Nestrašil, jenž čekal na devátý gól v sezoně celý prosinec. Opět na rozdíl dvou branek zvýšil ve 44. minutě po uvolnění přes obránce Hanzl, u jehož zásahu si připsal druhou asistenci v zápase Lukáš Radil.

Metallurg ale třemi góly během necelých 13 minut skóre otočil, přičemž o výhře rozhodl v čase 59:20 Nikolaj Prochorkin. Spartak má po třetí porážce za sebou na osmé příčce tabulky Západní konference náskok tří bodů před Viťazem, jenž má zápas k dobru. Magnitogorsk je na Východě třetí.

Dvoubrankové vedení nevyužil ani Chabarovsk proti Nur-Sultanu a svůj první zápas v novém roce prohrál 4:5 po samostatných nájezdech. Za Amur se střelecky prosadil pošesté v sezoně Michal Jordán. Ve 28. minutě mu po přihrávce Tomáše Zohorny nejprve při pokusu o střelu puk sjel z hole a třicetiletý obránce pak akci dokončil kličkou do bekhendu. Zvýšil vedení Amuru na 3:1, ale hosté už za sedm minut vyrovnali a po dalším gólu na každé straně ve třetí třetině dospěl zápas do nájezdů. V osmé sérii rozhodl kazašský reprezentant Roman Starčenko.

Amur utrpěl pátou porážku za sebou a ve Východní konferenci ztrácí na poslední postupovou příčku do play off, která patří jeho dnešnímu přemožiteli, už 15 bodů.

KHL:
Chabarovsk - Barys Nur-Sultan 4:5 po sam. nájezdech (za domácí Jordán 1+0, T. Zohorna 0+1)
Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:3 (Nestrašil 1+0 - R. Hanzl 2+0, Radil 0+2),
Dinamo Riga - Dynamo Moskva 5:4 (za hosty Jaškin 1+0)

Reklama