Hlavní obsah

Slováci prohráli i s Kanadou a zkomplikovali si postup

PARDUBICE

Hokejisté Slovenska prohráli na mistrovství světa hráčů do dvaceti let i svůj druhý zápas a výrazně si tak zkomplikovali možný postup ze skupiny A v Pardubicích. Po porážce se Švédskem nestačili ani na Kanadu, která vyhrála 2:0, obě branky zaznamenal Kyle Turris. Kanada odehrála i druhý zápas turnaje s čistým kontem, zatímco proti Česku zářil brankář Jonathan Bernier, Slováky vychytal Steve Mason.

Článek

Kanaďané nastoupili stejně jako proti Česku v bílých dresech, v brance ale tentokrát místo hrdiny středečního zápasu Berniera dostal příležitost Steve Mason. Ohánět se musel v úvodu především při střele Skokana v přesilovce nebo střele Šinkoviče z pravého kruhu. Na druhé straně mohl zase po chybě jednoho z obránců skórovat Legein, a velkou šanci před brankou minul Marchand.

Od třinácté minuty hrála Kanada téměř minutu přesilovou hru v pěti proti třem, jenže Tavares ve velké šanci trefil jen boční síťku slovenské branky. Před koncem první třetiny zkoušel u pravé tyčky Masona zaskočit Slovák, ale kanadský gólman odolal i dorážce. Oba týmy každopádně i po včerejších těžkých úvodních zápasech předváděly pohledný a atraktivní hokej.

Druhou třetinu začali Kanaďané další přesilovkou pět na tři a radovali se už po 40 vteřinách, když Turris úspěšně tečoval střelnou přihrávku Alznera. V 27. minutě se mezi dva obránce vřítil Slovák, čas na zakončení mu ale v sevření urostlých beků už nezbyl. Do šance se na druhé straně hnal i Boychuk, kterému včas skočil pod nohy brankář Hudáček. V 36. minutě byl slovenský gólman zavalen Matthiasem a chvíli mu trvalo, než se z otřesu vzpamatoval.

Také ve třetí části si Hudáček s kanadským útočníkem užil, po nájezdu jej Matthias zbytečně seknul přes lapačku. V 54. minutě pykal na trestné lavici Báliš a Kanaďané udeřili podruhé a opět zásluhou Turrise. Tentokrát využil ideální přihrávku před Doughtyho před odkrytou branku. Slováci byli blízko alespoň čestnému gólu, ale střelu Roháče Mason skvěle vytěsnil hřbetem lapačky.

Slovensko - Kanada 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Turris (Alzner, Doughty), 54. Turris (Doughty). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Piechaczek (Něm.) - Gorděnko (Rus.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 10:6. Využití: 0:2. Diváci: 3657.
Slovensko: Hudáček - Bíro, Ďaloga, Beňa, Bališ, Mikuš, Kozák, Krajčík, Zukal - Roháč, Marcinko, Lušňák - Slovák, Skokan, Čaládi - Jančovič, Češík, Šinkovič - Suja, Ďuriš, Jurík. Trenér: Štefan Mikeš.
Kanada: Mason - Alzner, Doughty, Hickey, Schenn, Pyett, Godfrey, Subban - Marchand, Turris, Giroux - Boychuk, Sutter, Legein - Matthias, Stamkos, Halischuk - Gillies, Holzapfel, Simmonds, Tavares. Trenér: Craig Hartsburg.

Reklama

Související témata: