Hlavní obsah

Z Koláře si utahuje i trenér, jestli nechce odvézt na letiště

Martin Kézr (Bratislava)Právo
Aktualizováno

Nejvíc nalítáno ze všech českých hokejistů na šampionátu v Bratislavě má obránce Jan Kolář, jenž působí od podzimu 2012 v KHL, přičemž posledních pět sezon prožil v nejvzdálenějších destinacích celé ligy, až u hranic s Čínou na Dálném Východě. Nejdřív oblékal rok dres Vladivostoku, potom se přesunul do sousedního Chabarovsku.

Trenéři si ze mě dělají srandu, před zápasem mě posílají na letiště, prozradil Jan Kolář. Proč? Video: SPORT.CZ

 
Článek

Vyčerpávající nejsou jen šílené vzdálenosti při cestování, ale organismus hráče se musí vyrovnávat i se změnami časových pásem. Tělesná schránka trpí, nemluvě o nárocích na psychiku. „Moje největší obava kdysi byla z cestování, máme tripy třeba na deset dní. Člověk si ale zvykne i na tohle. Úplně komfortní to není, ale spím už víceméně bez problémů a biorytmy si rozbourám jen občas," povídá Kolář.

S Chabarovskem se ale před letošním MS i s ohledem na rodinu definitivně rozloučil. Uvolněné místo v české legii Amuru zabral Ondřej Vitásek a Kolářovi agent hledá nové angažmá. Možná ve stejné lize, není ale ani vyloučen jeho návrat do české soutěže, ať už do dresu rodných Pardubic nebo někam jinam.

Hokejisty čeká na MS souboj s Lotyšskem. Hodně nepříjemný soupeř, shodují se čeští reprezentanti.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Pro Koláře je každopádně docela nezvyk, že na Slovensko přijel s národním týmem vlakem a chodí do haly z těsně sousedícího hotelu jen pár kroků. „Trenér už si ze mě dokonce dělal srandu, jestli tady nechci odvézt autem na letiště a zpátky, abych byl v rytmu, který znám celou sezonu," usmívá se Kolář, jemuž vyhovuje, že není odkázaný na společný odjezd mužstva. „Do šatny si klidně přijdu dvě a půl hodiny před zápasem a nachystám si v klidu vše, co potřebuju," vypráví 32letý obránce, jenž v reprezentaci debutoval už v sezoně 2009/10. Tehdy jako novopečený mistr extraligy s Pardubicemi.

Než se v Bratislavě objeví na soupisce jméno Milan Gulaš, patří Kolářovi na letošním MS pozice doyena národního týmu. „Jako nejstarší ale určitě nemám žádná privilegia, i když je fakt, že puky po tréninku skutečně sbírat nemusím," usmívá se. „V kabině je výborná parta, rozhodně se to nedělí na starý a mladý, každý si může říct své," přibližuje Kolář hrající už počtvrté na MS.

Český tým musí před Lotyšskem zapracovat na přesilovkách a vhazování

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

„Každý šampionát vnímám jako vrcholnou událost kariéry. Samozřejmě, že mám hezké vzpomínky na svou premiéru z roku 2014 v Minsku, kde jsme se dostali až do zápasů o medaile. Bohužel se ale na ni nepovedlo dosáhnout, podobně jako při mých dalších účastech. Tak letos doufám, že to konečně vyjde a něco si domů přivezeme," uvažuje Kolář.

Reklama

Související témata: