Hlavní obsah

Konec zámořské mise? Kovář nedorazil, zní z farmy Islanders

Jan Kovář chybí na soupisce Bridgeportu Sound Tigers pro zápasy AHL. Český reprezentační útočník se po vyřazení z kádru New Yorku Islanders neohlásil ve farmářském týmu a je tak velmi pravděpodobné, že se chystá na návrat do Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Bridgeport v sobotu začal sezónu na ledě Lehigh Valley a podlehl domácím Phantoms 3:6, ale účastník pěti mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu u toho nebyl. V klubu českého centra, jehož má pod křídly známý agent Allan Walsh, dosud neviděli, zatímco spolu s Kovářem Ostrovany vyřazený bek Devon Toews se hlásil ihned.

Podle zámořských médií bylo už v přípravném kempu Islanders na Kováře nahlíženo jako na hráče, který ještě potřebuje přivyknout hokeji v Severní Americe. Písecký rodák měl údajně přidat hlavně v defenzivní činnosti. Tím spíš, když se s hráčem nepočítá do elitní formace a na přesilovky.

Během přípravy dostal Kovář příležitost ve čtyřech zápasech a připsal si dva body za gól a asistenci. V bilanci plus/minus byl na nule, inkasoval čtyři trestné minuty a vyslal čtyři střely na branku.

Osmadvacetiletý centr se letos vydal bojovat o premiéru v NHL po pětiletém působení v Kontinentální lize v dresu Magnitogorsku. S Islanders podepsal v červenci roční jednocestnou smlouvu a i v případě pobytu na farmě má zajištěný příjem dva milióny dolarů.

V KHL sehrál v základní části 285 zápasů, ve kterých nasbíral 286 bodů za 97 branek a 189 asistencí. Dalších 91 bodů za 32 gólů a 59 přihrávek si připsal v 83 utkáních play off.

Reklama