Hlavní obsah

Agent o Kovářově budoucnosti: Priorita je zůstat v zámoří, rozhodne se v nejbližších dnech

Praha

Poprvé v kariéře se vydal zkusit štěstí za oceán. Jenže místo toho, aby se Jan Kovář chystal na zápasy NHL, čeká, jak dopadne vyjednávání ohledně budoucnosti. „Rozhodne se v nejbližších dnech,“ ujišťuje pro Sport.cz hráčův agent Michal Sivek.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Jan Kovář přijímá gratulace od svých spoluhráčů - ilustrační foto.

Článek

V červenci podepsal Kovář s New Yorkem Islanders jednocestnou smlouvu s příjmem dva milióny dolarů. Jenže v přípravě na nový ročník NHL si místo u Ostrovanů nevybojoval, a tak byl vedením klubu přeřazen na farmu do Bridgeportu, aby nastupoval v nižší AHL.

V klubu se ale neohlásil, a tak se začalo spekulovat, co za tím je. Některé zprávy ze zámořských médií hlásily konec píseckého rodáka v nejlepší lize světa, což ale Sivek vyvrací. „Honzovu situaci intenzivně řešíme, jeho jasnou prioritou je zůstat v zámoří. Nějaké varianty jsou ve hře, rozhodne se v nejbližších dnech."

Osmadvacetiletý centr se letos vydal bojovat o premiéru v kanadsko-americké soutěži po pětiletém působení v Kontinentální lize v dresu Magnitogorsku. V KHL sehrál v základní části 285 zápasů, ve kterých nasbíral 286 bodů za 97 branek a 189 asistencí. Dalších 91 bodů za 32 gólů a 59 přihrávek si připsal v 83 utkáních play off.

Reklama