Hlavní obsah

Palačinky s vajíčky a uragán na ledě. Mladíci vzhlížejí k Pastrňákovi, chtějí být jako on

Když měli zámořští hokejoví analytici před startem sezóny vybírat nejnebezpečnější útočné formace celé soutěže, takřka nikdo neopomněl vzpomenout bostonskou elitní lajnu. V pondělním utkání proti Ottawě trojice David Pastrňák, Patrice Bergeron, Brad Marchand znovu demonstrovala svou sílu. Pod výhru 6:3 se podepsala jedenácti kanadskými body, Bergeron vstřelil svůj čtvrtý hattrick v NHL a slova chvály se snáší i na havířovského rodáka, jenž zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Útočník Bostonu David Pastrňák přijímá od spoluhráčů gratulace k jednomu ze svých gólů proti Ottawě.

Článek

„Bergy všechny ostatní vede, vždyť v lize působí už dlouho. I Marchy do podobné vůdčí role dorůstá. A větším tahounem se stává i Pasta. Je všestranný a velmi zodpovědný hokejista," pochvaluje si evoluci dvaadvacetiletého české forvarda kouč Bruins Bruce Cassidy.

Pryč je doba, kdy Pastrňákovi někteří vyčítali slabší hru do defenzivy. „To díky Bergymu jsem se na ledě naučil dělat správná rozhodnutí; vracet se a hrát dobře v obraně. To je rozhodně moje největší slabina, na které pracuju s takovými hráči jako je Bergy, vítězem Selkeovy trofeje," vyzdvihuje Pastrňák svého centra, jenž trofej pro nejlépe bránícího útočníka v NHL vyhrál čtyřikrát v kariéře.

„Hodně mi v defenzivě pomohl a díky tomu se s pukem ve vlastní třetině cítím mnohem líp, vím, co mám dělat. Nevyhnu se chybám, ale zatím jsem spokojený," libuje si Pastrňák, jenž byl po čtyřbodové explozi proti Ottawě vyhlášen druhou hvězdou duelu, který začínal už v jednu hodinu po poledni bostonského času.

„Abych řekl pravdu, tak ani nevím, proč to zrovna dneska tak parádně vyšlo. Měl jsem výbornou snídani, když jsem si dal dvě palačinky s vajíčky. Taky jsem se pak párkrát, když jsem jel na branku, cítil trošku těžší," usmíval se Pastrňák.

Právě on je podle Cassidyho vzorem pro další mladé hráče v kabině Bruins. „Vzhlížejí ke klukovi jako je Pasta, protože přesně takovým hokejistou by se rádi stali i oni. Pasta dokáže pravidelně dávat góly, navíc už hraje dobře na obou koncích kluziště. Od všech si vysloužil velkou důvěru," uznale pokyvuje Cassidy hlavou.

Reklama