Hlavní obsah

Útočník Hyka byl povolán z farmy do prvního týmu Vegas

Las Vegas

Český hokejový útočník Tomáš Hyka byl povolán z farmy z celku Chicago Wolves z nižší AHL do prvního týmu Vegas. Pětadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi by tak mohl rozšířit svou dosavadní bilanci deseti startů v NHL z minulé sezony. Golden Knights nastoupí v noci na pátek na ledě Pittsburghu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka na archivním snímku během tréninku reprezentace.

Článek

Loňskému nováčkovi soutěže, který v první sezoně došel až do finále Stanleyova poháru, se start nového ročníku nepodařil a vyhrál jediný z dosavadních čtyř zápasů. Hyka si v AHL připsal ve dvou zápasech tři body za tři asistence.

Hyka se loni v červnu stal třetím hráčem, s nímž Golden Knights před svou premiérovou sezonou v NHL podepsali smlouvu. V zářijové přípravě vstřelil historicky první gól nového klubu, ale navzdory vydařenému tréninkovému kempu začal ročník na farmě.

Loni Hyka v pěti testech nasbíral pět bodů za čtyři trefy a jednu asistenci. Letos dostal šanci jen ve dvou duelech a připsal si dvě přihrávky. V deseti duelech za Vegas v NHL Hyka nasbíral tři body za gól a dvě asistence.

V AHL měl na kontě v minulé sezoně v základní části 50 utkání a 48 bodů za 15 branek a 33 asistencí. Ve třech utkáních play off přidal jednu asistenci. Na konci sezony byl i přes pokračující boj nováčka v play off uvolněn na mistrovství světa v Dánsku.

Účastník posledních dvou světových šampionátů na konci května uzavřel s Vegas nový roční kontrakt na 650 tisíc dolarů pro NHL a 250 tisíc dolarů pro AHL.

Reklama

Související témata: