Hlavní obsah

Před lety prosil svůj idol o podepsání kartičky. Teď vyrazil Ovečkina zbít

New York/Praha

Odmala hltal hokej a vždy snil o tom, že si jednoho dne zahraje slavnou NHL. Tak jako jeho vzor z dětství Alexandr Ovečkin. Právě s o deset let starším ruským kanonýrem Washingtonu váže dnes třiadvacetiletého útočníka New Jersey Milese Wooda jedna úsměvná příhoda. Ve čtvrtečním utkání Devils s Capitals to však nevypadalo, že právě Ovečkin je Woodovým největším idolem...

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Alexandru Ovečkinovi se útok Milese Wooda vůbec nelíbil.

Článek
Fotogalerie

„Když bylo Milesovi jedenáct let, poslal Alexi Ovečkinovi dopis, v němž byla i jeho hokejová kartička, s žádostí o podpis," prozradil Milesův otec v roce 2016, když se jeho syn dočkal v dresu Ďáblů premiéry v NHL.

„Tehdy Ovečkinovi napsal, že jestli mu kartičku nepodepíše a nezašle zpět, tak mu jednou sám dá velký bodyček, až se propracuje do NHL," usmíval se Wood starší.

Ovečkin svému příznivci podepsanou kartičku nikdy zpátky neposlal, vše ale napravil právě v roce 2016, když se o příběhu dočetl z médií. Když proto před dvěma roky proti Woodovi v NHL poprvé nastoupil, po zápase mu věnoval svou podepsanou fotografii i s věnováním. Oba s ní a s úsměvy na tvářích ochotně zapózovali fotografům.

Ve čtvrtek se potkali znovu, tentokrát v Prudential Center, domovském stánku Devils. Přátelská atmosféra však byla pryč.

V první třetině se totiž na ledě strhla hromadná potyčka, do které se zapojil i Ovečkin. Wood už se chystal skočit na střídačku, když si ale mely všiml, okamžitě začal upalovat do epicentra dění. Oviemu skočil zezadu kolem krku a pustil se s ním do bitky.

Po pár vteřinách rozhodčí oba kohouty od sebe oddělil a Wood si, na rozdíl od Ovečkina, musel odsedět menší trest za hrubost. Po konci utkání ale byl mnohem spokojenější, neboť Ďáblové svého soupeře deklasovali 6:0.

Reklama