Hlavní obsah

Prvním gólem za nový tým mnohé překvapil. Český bek pak mezi novináři perlil

Praha

Patří mezi defenzivní beky. V pátečním utkání NHL ale český obránce Roman Polák ukázal i ofenzivní choutky. Svým prvním gólem za Dallas pomohl k vítězství Stars 5:2 nad Anaheimem.

Foto: Cooper Neill, ČTK/AP

Obránce Roman Polák (45) slaví se spoluhráči svou první trefu za Dallas.

Článek

Chvíle zkušeného beka přišla ve 12. minutě. Polák u mantinelu převzal puk od spoluhráče, najel si do lepší pozice před bránu a bekhendovou střelou na bližší tyč překvapil gólmana Ducks Gibsona. A nejen jeho. „Vidět Romana střílet bekhendem se opravdu moc často nevidí," pravil kouč Dallasu Jim Montgomery.

„Vůbec nic si z toho nepamatuju. Vím, že jsem jel kolem mantinelu a pak mám prázdno. Snažil jsem se jít do branky a něco vymyslet. Jediná věc, která mě napadla, bylo zakončit bekhendem. Měl jsem štěstí," okomentoval Polák svou první trefu v dresu Dallasu, se kterým v červenci uzavřel roční kontrakt.

Pro dvaatřicetiletého hráče to byla dvacátá šestá trefa v šestistém devadesátém pátém utkání v NHL. „Moc gólů nedávám. Když mám šťastný rok, možná jich můžu vstřelit pět. Více ode mě nečekejte," rozesmál zámořské novináře.

Jeden z nich Matthew DeFranks z Dallas News pak na Twitteru připomněl Polákův první gól za Toronto v minulé sezóně. „Jen malý rozdíl," okomentoval svůj příspěvek, ke kterému přidal i video, na kterém je vidět, jak si Polákovu střelu od modré čáry sráží jeden z hokejistů Calgary do vlastní brány.

Tým Stars si připsal druhé vítězství v řadě, což je pro hráče dobrá vzpruha i vzhledem k tomu, že předtím třikrát prohráli. „Už minulý zápas byl hodně důležitý, přerušili jsme sérii tří proher. Na ledě Los Angeles jsme hráli s velkou touhou vyhrát a dnes jsme to zopakovali," řekl český obránce.

„Víme, jak důležité je toto vítězství. Zvláště předtím, když nás čeká trip," připomněl Polák šestizápasovou šňůru zápasů v arénách soupeřů, kterou Dallas začne v neděli na ledě Detroitu.

Reklama

Související témata: